Antena 3 CNN Politică USR a aprobat lista de miniștri a cabinetului Dacian Cioloș

USR a aprobat lista de miniștri a cabinetului Dacian Cioloș

Biroul Național al USR a agreat, astăzi, lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare care vor fi propuse spre validare în Comitetul Politic al partidului.

USR a aprobat lista de miniștri a cabinetului Dacian Cioloș
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    17 Oct 2021   •   16:36

Biroul Național al USR a agreat, duminică, lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare care vor fi propuse spre validare în Comitetul Politic al partidului, ce are loc în această seară, de la ora 18:00.

Lista de miniștri și programul de guvernare, validate de Comitetul Politic, vor fi depuse luni în Parlament de premierul desemnat Dacian Cioloș.

Lista de miniștri a cabinetului Dacian Cioloș

Prim ministru - Dacian Cioloș

Ministerul Finanțelor - Dragoș Pîslaru

Ministerul Afacerilor Interne - Alin Stoica

Ministerul Afacerilor Externe - Dan Barna

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - George Cățean

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor - Mihai Goțiu

Ministerul Justiției - Stelian Ion

Ministerul Apărării Naționale - Nicu Fălcoi

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului - Claudiu Năsui

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene - Cristian Ghinea

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației - Ionuț Moșteanu

Ministerul Energiei - Cristina Prună

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii - Cătălin Drulă

Ministerul Muncii și Protecției Sociale - Oana Țoiu

Ministerul Sănătății - Ioana Mihăilă

Ministerul Culturii - Iulia Popovici

Ministerul Tineretului și Sportului - Tudor Pop

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării - Monica Berescu

Ministerul Educației - Corina Atanasiu.

Dacian Cioloş a stabilit formula de Guvern cu care va merge în Parlament: "Ne vom vindeca prin muncă, onestitate și recunoașterea greșelilor"

„Criza sanitară este un rezultat al lipsei de încredere în instituții înainte de orice. Criza energetică este o criză europeană și globală care va afecta în cel mai dur mod cu putință România.

Din nefericire, aceste săptămâni nu au contribuit la creșterea încrederii cetățenilor în capacitatea politicului de a rezolva probleme, ba dimpotrivă. Cred că este nevoie de multă onestitate în perioada care vine, pentru că avem doar două soluții: o criză totală care va duce la implozia sistemului și la o perioadă de extremism și populism sau recâștigarea încrederii în noi, care să se facă onest și prin muncă reală

Și, pentru că onestitatea este valoarea de bază, trebuie spus că, paradoxal, foarte probabil suntem singura soluție pentru momentul de față, care convine tuturor forțelor politice în momentul în care ne găsim. Mergem mai departe, pentru că am putea fi o soluție convenabilă întregii clase politice. Votul din Parlament va decide”, a spus Dacian Cioloş pe pagina sa de socializare.

Dacian Cioloş a stabilit formula de guvern cu care va merge în Parlament

„Vom merge până la capăt, pentru că avem de ales dacă respectăm mecanismele politice, funcționarea democrației și interesele de moment ale unor actori politici. Să nu vă închipuiți că am ajuns noi să formăm un guvern monocolor pentru că nimeni altcineva nu-și dorește să ocupe scaune de miniștri. Am ajuns pentru că, în contextul momentului, noi facem mai puține calcule politice decât celelalte partide despre care cred că, pur și simplu, sunt captive propriilor analize și speranței că la sfârșit vor avea de câștigat mai mult decât competitorii lor.

Noi suntem mult mai sensibili la critică și la interacțiunea cu publicul nostru și am fost împinși în față de această gândire optimistă și curajoasă. Vom vedea la sfârșit cine a avut dreptate, dar nu regretăm niciun moment faptul că am făcut acest pas, pentru că trebuie să existe o parte a societății și a politicului care să creadă că se poate chiar și atunci când pare că nu mai există speranță.

De aceea mergem noi până la capăt. Pentru că cetățenii României trebuie să știe că, indiferent de cât de dificilă este situația politică, mereu va exista cineva care să-si asume rezolvarea respectivei situații. Astăzi, suntem noi. Mâine, pot fi alții”, a mai spus Dacian Cioloş.

×
Subiecte în articol: Dacian Cioloş lista ministri USR
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close