Antena 3 Actualitate Gabriela Firea: "NIMICușor minte când spune că tramvaiele vor fi plătite din fonduri europene"

Gabriela Firea: "NIMICușor minte când spune că tramvaiele vor fi plătite din fonduri europene"

de Iulia Gorgorin    |    14 Mai 2021   •   13:32
Gabriela Firea: "NIMICușor minte când spune că tramvaiele vor fi plătite din fonduri europene"
Sursa foto: Hepta

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a făcut o nouă acuzaţie la adresa lui Nicuşor Dan. Aceasta susţine că primarul Capitalei minte când anunță că noile tramvaie vor fi plătite cu fonduri europene.

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că primarul Nicuşor Dan minte când anunță că noile tramvaie vor fi achiziţionate cu fonduri europene.

De asemenea, reprezentantul PSD consideră că justificarea legată de majorarea prețului pentru întregul contract este ilegală.

"Fiecare ieșire publică a Primarului “Dreptei Unite Împotriva Oamenilor” este un șuvoi de minciuni! Așa a fost și conferința de presă în care s-a lăudat cu semnarea contractului pentru 100 tramvaie, contract pe care eu l-am semnat pe date de 19 OCTOMBRIE 2020, ADICA ACUM ȘAPTE LUNI! Și pentru care am muncit eu și echipa mea.

Suntem in luna mai 2021, ce a făcut NIMICusor în aceste 7 luni?

A negociat cu furnizorul care cere majorarea prețului, justificarea fiind pandemia. Ilegal!

Noua valoare a contractului, conform declarației lui Dan, este de 200 milioane euro, circa 985 milioane lei. Adică cu 145 milioane lei mai mult față de valoarea inițială de 840 milioane lei.

Mă întreb dacă toate licitațiile derulate în ultimii doi ani vor fi reevaluate și se va plăti mai mult decât valoarea din caietul de sarcini?

NIMICușor minte și când spune că tramvaiele vor fi plătite din fonduri europene. Poate cele 840 milioane lei, obținute de mine și de echipa mea pentru acest contract.

Restul, majorarea negociată de el, va fi acoperit din banii bucureștenilor.

Aștept cu interes și opinia Comisiei Europene pe acest subiect…

OK, majorăm prețul, dar a obținut Plicușor vreun avantaj pentru bucureșteni în urma negocierii?

Vin mai repede tramvaiele?

Nu, nu vin! Termenul de livrare al prototipului este tot de 15 luni, deci august 2022, abia după începe livrarea efectivă a tramvaielor.

Indiferent de aberațiile lui Plicușor, derularea și finalizarea unei licitații publice în România sunt procese greoaie, care durează ani întregi.

Iar dacă nu te interesează binele oamenilor, ci doar interesele personale, chiar mai mult. În fond, lui Plicușor i-au trebuit 7 luni doar să semneze un contract lăsat la cheie", a scris Gabriela Firea, vineri pe pagina sa de Facebook.

Fiecare ieșire publică a Primarului “Dreptei Unite Împotriva Oamenilor” este un șuvoi de minciuni! Așa a fost și...

Posted by Gabriela Firea on Friday, 14 May 2021

Primăria Capitalei a semnat contractul pentru a cumpăra 100 de tramvaie noi în București, produse de Astra Arad, care vor avea și conexiune Wi-Fi, dar și spațiu de biciclete.

Citiţi şi: Primăria Capitalei a semnat contractul pentru 100 de tramvaie noi: Vor avea Wi-Fi și spațiu unde să-ți lași bicicleta
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close