Antena 3 CNN Actualitate Război în Ucraina. Un loc în tren, înseamnă un loc la viaţă | În Lvov lupta pentru supraviețuire se duce peste tot

Război în Ucraina. Un loc în tren, înseamnă un loc la viaţă | În Lvov lupta pentru supraviețuire se duce peste tot

Trimișii speciali Antena 3, Cristi Popovici şi Costi Pahonţu sunt în Lvov şi vin cu ultimele informaţii de pe front. Atenţie, urmează imagini care vă pot afecta emoțional! 

Război în Ucraina. Un loc în tren, înseamnă un loc la viaţă | În Lvov lupta pentru supraviețuire se duce peste tot
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    02 Mar 2022   •   19:46

Imagini incredibile ce redau disperarea ucrainenilor din Kiev. Oamenii se îmbulzesc în tentativa de a evada cu trenul din capitala bombardată de forțele rusești. 

Vorbim despre ucraineni care se află la un pas de a se călca în picioare, de frica războiului. Vă avertizez, urmează imagini care vă pot afecta emoțional! 

Un loc în tren, înseamnă un loc la viaţă. Lupta pentru supraviețuire se duce peste tot. Femei şi copii fug din calea războiului, cu inima împărțită în două.

O parte pentru copii pe care vor să-i salveze şi o parte la soții lor şi la ţara lor. E ca şi cum războiul le rupe în două, iar ele nu ştiu în ce parte să rămână.

Reporter:  De ce ai fugit din Ucraina?

Mama cu copil: Din cauza războiului, de teamă de a nu-mi muri copilul.

Reporter: Unde vă este soţul?

Mama cu copil: Aici în Ucraina. Îmi voi proteja fiica. De câteva zile de adăpostim de explozii de bombardamente. Îmi culcam copilul în cadă ca să-l protejez. 

Într-un vagon intra 100 de refugiați. În 15 vagoane 1500 mers spre polinia. Pleca maxim 5 trenuri. Gândiți-vă că sunt zeci de mii de oameni care așteaptă în gara un loc în trenul speranței.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În trenuri urcă doar copiii şi cetățenii Ucrainei. Cei de alte naționalități rămân acolo şi caută cu disperare o cale spre o graniță, oricare.

"Eram într-o situaţie critică atunci când am plecat din Harkov", spune cineva.

"Căutăm un autobuz de la 10 dimineaţa, dar nu am găsit până acum", îmi spune cineva.

"Prietenul nostru a murit în Harkiv. Suntem foarte speriați şi părinţii noştri sunt speriați.

"Aici e un centru de voluntariat pentru împletirea plaselor de camuflaj. Ei susțin linia frontului din spate. Încearcă ii ajute cu plasele de camuflaj",  a mai explicat careva.

Marea majoritate a bărbaților sunt plecați la lupta. Cei care au rămas apară orașul dar urmează să plece. Fiecare își așteaptă rândul.

Dar dincolo de oroarea războiului şi incertitudinea fiecărei clipe, la gara din Lvov, oamenii puteau auzi azi acordurile unui pian. Pentru că ce poate fi mai dătător de speranţă decât muzica?

 

×
Subiecte în articol: Kiev
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close