Antena 3 CNN Actualitate Gemenii Ciutac au nevoie de 4,2 milioane de dolari ca să trăiască! O mamă își strigă durerea pe Facebook: ”Mor până la doi ani dacă nu fac acest vaccin”

Gemenii Ciutac au nevoie de 4,2 milioane de dolari ca să trăiască! O mamă își strigă durerea pe Facebook: ”Mor până la doi ani dacă nu fac acest vaccin”

Gemenii Ciutac, Galina și Mihai, sunt doi dintre cei patru copii cvatrupleți ai familiei Ciutac, care s-au născut cu o boală genetică rară. Boala care poate ucide copiii până la vârsta de doi ani. Ei au o speranță, însă speranța costă 2,1 milioane de dolari pentru fiecare copil. 

Gemenii Ciutac au nevoie de 4,2 milioane de dolari ca să trăiască! O mamă își strigă durerea pe Facebook: ”Mor până la doi ani dacă nu fac acest vaccin”
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2020   •   21:32

Cei doi copii au nevoie de 4,2 milioane de dolari, în total, doar pentru vaccinul minune care le poate salva viața.

Micuții au fost diagnosticați cu Amiotrofie Spinală -SMA1 la șase luni. Tot atunci au început  și tratamentul cu spinraza care poate ține pe loc boala o perioadă, însă care nu o face să dispară. Acest tratament ar fi trebuit să-l înceapă în primele zile de viață.

Vaccinul de 2,1 milioane de dolari de persoană nu se găsește în România. Disperați, părinții cer ajutorul tuturor celor care doresc să se implice în acest caz dramatic.

Gemenii Ciutac suferă de amiotrofie spinală, iar vaccinul costă 2,1 milioane de dolari

Gemenii Galina și Mihai au 10 luni, iar fiecare zi care trece este o zi pierdută. Pentru ca cei doi copii bolnavi de SMA1 să rămână în viață este nevoie să strângă 4,2 milioane de dolari doar pentru cele două vaccinuri. Spitalizarea și cazarea implică alte costuri din partea familiei. Vorbim despre o familie modestă, care nu își permite luxul de a plăti milioane de dolari pe tratamente. Medicamentul minune se numește Zolgensma.

Tatăl copiilor lucrează în construcții, iar mama stă acasă cu cei 4 copii. Din păcate, părinții au aflat târziu de diagnostic, deoarece ar fi trebuit să primească mai multe doze de spinraza.

Cu cât tratamentul spinraza este făcut mai târziu, cu atât copilul poate fi mai afectat în ceea ce privește dezvoltarea lui. Cei mai mulți copii bolnavi de amiotrofie spinală SMA1 mor până la vârsta de 2 ani.

Gemenii Ciutac au nevoie de 4,2 milioane de dolari pentru a supraviețui

Pentru donații puteți accesa conturile de mai sus, ori să discutați direct cu Tatiana Ciutac, mama celor doi copii bolnavi de SMA1. Găsiți paginile de Facebook pentru donații AICI.

×
Subiecte în articol: milioane boala
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close