Antena 3 CNN Actualitate Generalul Dumitru Iliescu, dezvăluiri despre alegerile prezidențiale din 2009. ”Au ajuns la mine anumite informații. Se discuta că Băsescu ar putea pierde”

Generalul Dumitru Iliescu, dezvăluiri despre alegerile prezidențiale din 2009. ”Au ajuns la mine anumite informații. Se discuta că Băsescu ar putea pierde”

Generalul Dumitru Iliescu, dezvăluiri despre alegerile prezidențiale din 2009. ”Au ajuns la mine anumite informații. Se discuta că Băsescu ar putea pierde”
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Apr 2017   •   22:38

Generalul Dumitru Iliescu, fost șef SPP, a confirmat, joi, la Antena 3, dezvăluirea lui Dan Andronic privind alegerile prezidențiale din 2009.

”Au ajuns la mine anumite informații privind întâlnirea respectivă. Eu am înțeles că au fost mai multe persoane acolo, militari și civili. Informația mi-a venit a doua sau a treia zi. Se discuta și că Băsescu ar putea pierde alegerile. Au sosit și elemente relate de alegerile din diaspora, dar nu am probe” a spus Dumitru Iliescu pentru Mihai Gâdea, fost director al SPP între 1990 și 1996.

Acesta crede că o comisie parlamentară poate afla adevărul și crede că cei implicați nu au vorbit până acum, pentru a-și pregăti o ripostă comună.

”La comisie există posibilitatea să se afle adevărul, dacă lucrurile sunt așa cum au venit la momentul respectiv (...) Probabil își pregătesc un plan, altfel nu îmi explic” a continuat generalul.

Dumitru Iliescu a vorbit și despre posibila ”execuție” a senatorului Cătălin Voicu, care voia să demonstreze fraudarea alegerilor.

”Am aflat de asta. L-am chemat la mine și i-am recomandat să nu se mai ocupe de asta. Domnul Voicu mi-a spus că e legal ce face și că vrea să restabilească adevărul” a mai spus generalul Iliescu.

Citiți și Scandalul fraudării alegerilor din 2009 ajunge în Parlament. Kovesi, Coldea și Maior, audiați

Parlamentul va verifica modul în care a fost organizat scrutinul şi cum s-a decis viitorul preşedinte al României. 

Dan Andronic a scris că, în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009, cei doi oficiali şi alte persoane cu funcţii importante s-au întâlnit acasă la Gabriel Oprea şi au sărbătorit că "au câştigat alegerile pentru Băsescu".

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Dan Andronic
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close