Generalul Francisc Radici, suspectat că ar fi intermediat recuperarea unei maşini furate. El a fost audiat cu gruparea lui Sandu Geamănu în acest caz

de M.Z.    |    29 Apr 2013   •   11:32
Generalul Francisc Radici, suspectat că ar fi intermediat recuperarea unei maşini furate. El a fost audiat cu gruparea lui Sandu Geamănu în acest caz Foto: Agerpres
Update 11.30 - Generalul în rezervă Francisc Radici este suspectat de favorizarea infractorului, după ce ar fi intermediat recuperarea de către o persoană, contra unei sume de bani, a unui autoturism furat, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

Persoana căreia i-a fost furat maşina ţinea în torpedou toate actele maşinii. Atunci când s-a dus la firma de asigurări pentru a fi despăgubit, reprezentanţii firmei de asigurări i-au cerut talonul maşinii şi cheia de rezervă. Pentru că nu mai avea talonul, acesta a anunţat că este dispus să ofere o sumă de bani pentru recuperarea maşinii furate.

Victima ar fi fost sprijinită de Francisc Radici, care s-ar fi oferit să îl ajute. Fostul şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei i-ar fi spus proprietarului maşinii furate ce sumă trebuie să achite, Radici luând un comision.


Update 11.10
- Şeful Serviciului Furturi de Autovehicule din Poliţia Capitalei, Marian Iorga, a declarat luni că furturile unor autoturisme de lux au fost comise printr-o metodă aparte pentru Bucureşti, după ce proprietarii au lăsat cheile în contact şi motorul pornit, dar sunt vizate şi fapte de înşelăciune cu maşini luate în leasing.

Generalul (r) Francisc Radici şi alte peste 20 de persoane vor fi audiaţi, luni, în urma unor percheziţii care au avut loc în Bucureşti şi cinci judeţe, la o grupare suspectată de furturi de maşini ai cărei membri sunt apropiaţi ai lui Sandu Geamănu, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.


Update 09.30
- Generalul în rezervă Francisc Radici şi alte peste 20 de persoane vor fi audiaţi, luni, în urma percheziţiilor făcute de Poliţie, la gruparea suspectată de furturi de maşini ai cărei membri sunt apropiaţi ai lui Sandu Geamănu.

Francisc Radici este fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, iar alături de el mai este audiat şi un poliţist de la secţia 5, suspectat de favorizarea infractorului, în acest caz al furturilor de autoturisme.

Gruparea ar fi furat şapte autoturisme de lux, iar până acum poliţiştii au recuperat şase maşini. Gruparea infracţională suspectată de furturi de maşini de lux era formată din 26 de persoane şi luase loc grupării conduse de Sandu Geamănu.

Unul dintre liderii grupului era Liviu David, fratele lui Constantin David, condamnat în dosarul furtului maşinii lui Gigi Becali, potrivit unor surse citate de Mediafax.

"Hoţii îi urmăreau pe proprietari până când opreau fie să scoată bani de la ATM, fie să facă mici cumpărături. Dacă şoferii lăsau cheile în contact, în câteva secunde rămâneau pietoni", au spus sursele citate.Poliţiştii au adus la sediul Serviciului Furturi Auto şi două dintre presupusele victime ale hoţilor, care ar fi plătit sume de bani pentru a-şi recupera autoturismele şi nu au depus plângere la Poliţie. Întrebaţi de anchetatori, aceştia au spus că nu ştiu nimic despre hoţi, fapt pentru care pe numele lor au fost deschise dosare penale pentru favorizarea infractorului, au mai spus sursele din rândul anchetatorilor.

Totodată, membrii grupării sunt acuzaţi şi de înşelăciune, pentru că ar fi achiziţionat mai multe maşini în leasing, după care le-ar fi falsificat actele şi le-ar fi vândut unor cumpărători de bună-credinţă. 

Generalul în rezervă Francisc Radici a fost pus recent sub învinuire într-un dosarul privind achiziţia ilegală a unor locuinţe de serviciu, în care mai sunt cercetaţi generalii Corneliu Dobriţoiu, Traian Pigui, Floarea Şerban, Constantin Năstase, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru şi Mircia Chelaru, comandorul Gheorghe Gonciaruc, coloneii Cornel Julea şi Ionel Vizitiu, precum şi plutonierul Mihaela Matei.

_______________________________________

Poliţiştii fac, luni dimineaţă, 32 de percheziţii în Bucureşti şi alte cinci judeţe la suspecţi de furturi de maşini, membrii grupării fiind apropiaţi ai interlopului Sandu Geamănu.

Prejudiciul în acest caz este de aproximativ 200.000 de euro, gruparea fiind monitorizată de oamenii legii încă din noiembrie 2012.

Percheziţiile au loc în Bucureşti, Ilfov, Iaşi, Galaţi, Sibiu şi Alba, la membrii unei grupări specializate în furturi şi înşelăciuni cu autoturisme.

Parteneri
x close