Antena 3 CNN Actualitate Geoană, despre o eventuală candidatură a lui Ponta la PREZIDENŢIALE: "La noi în partid a existat tradiţia nescrisă ca liderul partidului să candideze la preşedinţie"

Geoană, despre o eventuală candidatură a lui Ponta la PREZIDENŢIALE: "La noi în partid a existat tradiţia nescrisă ca liderul partidului să candideze la preşedinţie"

Geoană, despre o eventuală candidatură a lui Ponta la PREZIDENŢIALE: "La noi în partid a existat tradiţia nescrisă ca liderul partidului să candideze la preşedinţie"
05 Mar 2014   •   23:44

La noi în partid a existat această tradiţie nescrisă, că liderul partidului să candideze la preşedinţie, a declarat senatorul Mircea Geoană, în ediţia de miercuri a emisiunii "Sinteza Zilei", răspunzând astfel la întrebarea privind o eventuală candidatură a lui Victor Ponta la prezidenţiale.

Înalt Reprezentant al premierului pe proiecte de diplomaţie publică, Geoană a explicat că Victor Ponta se află într-o "situaţie mai specială", dată de vârsta lui.

"Niciodată nu am avut un lider la PSD care să fie sub 40 de ani când a fost ales. Au fost oameni cu mai multă experienţă. (...) Faptul că Victor Ponta se gândeşte mult înainte să decidă acest lucru, face parte şi din această situaţie oarecum inedită, a unui premier şi lider de partid foarte tânăr", a spus Mircea Geoană.

"Eu nu pot să mă pronunţ, dar e legitim pentru un om foarte tânăr, în plină ascensiune politică, să îşi dorească să continue să fie liderul partidului şi premier. (...) Abia în acest moment putem să discutăm despre orice altă variantă. Dar e legitim şi corect din partea noastră să ne întrebăm mai întâi cine este mai bine plasat în interiorul partidului nostru, după aceea să vedem cine ar putea să reprezinte interesele mai largi din fostul USL, un proiect frumos care e păcat să îl arunci la coş", a mai spus Mircea Geoană.

"Domnul Tăriceanu e un om cu foarte multă experienţă, Victor Ponta e un om în plină ascensiune, eu sunt un om cu experienţă, care aş putea să duc o astfel de sarcină. Există soluţii la noi, pe care o vom discuta împreună, transparent", a mai adăugat Mircea Geoană.

Citeşte şi:

Sinteza zilei: Mircea Geoană, despre CULISELE RĂZGÂNDIRII lui Traian Băsescu privind instalarea Guvernului

Geoană, la Sinteza Zilei: Actuala situaţie politică din România, un joc în trei "perfid şi pervers"


×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Sinteza Zilei Victor Ponta
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close