Antena 3 CNN Actualitate Geoană, la Sinteza zilei: Actuala situaţie politică din România, un joc în trei "perfid şi pervers"

Geoană, la Sinteza zilei: Actuala situaţie politică din România, un joc în trei "perfid şi pervers"

Geoană, la Sinteza zilei: Actuala situaţie politică din România, un joc în trei "perfid şi pervers"
05 Mar 2014   •   22:52

Senatorul Mircea Geoană, Înalt Reprezentant al premierului pe proiecte de diplomaţie public, a comparat ruperea USL cu un joc "perfid şi pervers" în trei, referindu-se la tabăra PSD-ului şi a aliaţilor săi, tabăra PNL-ului şi tabăra lui Traian Băsescu.

"Este un joc în trei. A fost un joc în 2, între două tabere; una foarte puternică, cu milioane şi milioane de oameni în spate, şi o altă tabără extrem de bine organizată şi capabilă să îşi apere fiecare centimentru pătrat de proprietate politică. (...) Acest joc în trei este un joc perfid şi pervers de multe ori. El înseamnă coalizarea tactică a două tabere împotriva celeilalte, ca după aceea să existe o încleştare între cei doi care rămân în picioare, pentru ca cineva să câştige", a declarat Mircea Geoană, în ediţia de miercuri a emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

Geoană a afirmat, la Antena 3, că miza lui 2014 este "o schimbare profundă în societate", care înseamnă mai mult decât schimbarea regimului lui Traian Băsescu.

"Înseamnă şi schimbare de nărav, pe care şi noi, cei care am fost în tabăra opusă lui Băsescu am permis de prea multe ori să se întâmple", a mai spus Mircea Geoană.

Geoană a amintit că 3,5 la sută creştere economică "nu e puţin lucru", iar noul Guvern "are obligaţia să traducă această creştere şi în buzunarul şi punga oamenilor".

"Avem obligaţia, ca majoritate şi ca Guvern în funcţie, să repornim motoarele economice ale României. Avem obligaţia să facem din România mai mult decât un foarte important actor regional, ci şi o ţară care îşi foloseşte geografia şi avantajele geopolitice, pentru a face rost de avantaje economice", a mai adăugat Mircea Geoană.


Citeşte şi:

Sinteza zilei: Mircea Geoană, despre CULISELE RĂZGÂNDIRII lui Traian Băsescu privind instalarea Guvernului


Geoană, despre o eventuală candidatură a lui Ponta la PREZIDENŢIALE: "La noi în partid a existat tradiţia nescrisă ca liderul partidului să candideze la preşedinţie"

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mircea Geoană
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close