Antena 3 CNN Actualitate Germania. Iubitorii de animale ameninţă cu boicotarea turismului românesc

Germania. Iubitorii de animale ameninţă cu boicotarea turismului românesc

Germania. Iubitorii de animale ameninţă cu boicotarea turismului românesc
Sursa foto: Foto: prologos.ro
25 Mar 2011   •   13:29

O organizaţie non-guvernamentală din Germania ameninţă că va boicota produsele româneşti şi nu îşi va mai petrece concediile în ţara noastră, în cazul în care va intra în vigoare legea care prevede eutanasierea animalelor fără stăpân, potrivit Green Report.

Reprezentanţii
organizaţiei Sternenhof au pichetat vineri consulatul României din Munchen. Aceştia au protestat faţă de tentativa autorităţilor române de a impune o legislaţie care să implice eutanasierea câinilor fără stăpân. În paralel, organizatia RespekTiere Osterreich a organizat un alt protest la Salzburg.

Acesta este textul integral al scrisorii:

"Stimata doamna/ Stimat domn,


Urmaresc cu oroare evolutia situatiei din Romania privind permiterea uciderii animalelor fara stapan. Prezenta lege interzice uciderea animalelor fara stapan si arata lumii ca Romania se alatura angajamentelor politice si morale ale societatii din ziua de azi. Insa legalizarea uciderii animalelor fara stapan va duce la eutanasierea a sute de mii de caini. Acest lucru nu se incadreaza in cerintele impuse de UE statelor membre si trebuie tratat cu dispret.

Nu veti rezolva problema numarului urias de animale abandonate prin uciderea lor. Solutia aceasta va avea rezultate doar pe termen scurt. Populatia de animale fara stapan poate fi controlata doar prin castrarea lor.

Va rugam sa pastrati actuala forma a legii pentru protectia animalelor si sa eliminati prevederile legate de eutanasierea lor. Faceti un progres pe termen lung in privinta acestei probleme! Sustineti comunitatile, astfel incat sa preveniti cruzimea fata de animale, prin castrarea lor si educarea romanilor in vederea adoptarii valorile morale si responsabilitatile celorlalte state membre UE.

Voi boicota produsele romanesti si nu imi vor mai petrece vacanta in Romania daca veti incepe din nou sa ucideti animale fara stapan.
Dati dovada de ratiune si sensibilitate."


×
Subiecte în articol: animale produse romanesti turism
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close