Antena 3 CNN Actualitate Gerul şi ninsorile pun stăpânire pe România. Ministrul MAI a convocat comandamentul de iarnă

Gerul şi ninsorile pun stăpânire pe România. Ministrul MAI a convocat comandamentul de iarnă

Gerul şi ninsorile pun stăpânire pe România. Ministrul MAI a convocat comandamentul de iarnă
Sursa foto: o: Intact Images/ Agerpres
12 Dec 2012   •   18:54

Ninge fără oprire de ieri în aproape toată ţara, iar vremea se va înrăutăţi, ne avertizează meteorologii, care au emis un cod galben de ninsori şi viscol valabil până astăzi la prânz. Autorităţile spun că utilajele de deszăpezire au lucrat la foc continuu azi noapte, însă multe drumuri au fost blocate.

Toate drumurile din ţară sunt acoperite cu zăpadă. Pe autostrada Bucureşti-Ploieşti s-a circulat chiar şi cu 30 de kilometri la oră.

> VEZI SITUAŢIA ACTUALIZATĂ A DRUMURILOR NAŢIONALE

Viscolul şi cantităţile mari de zăpadă căzute în ultimele ore au determinat autorităţile să ia măsuri. Şoferii care nu au avut maşinile pregătite pentru iarnă au fost sancţionaţi.

Şi la Braşov se circulă greu. Deşi drumarii împrăştie tot timpul material antiderapant, străzile sunt acoperite imediat de zăpadă.

> VEZI PROGNOZA METEO

În unele zone, utilajele de deszăpezire nu mai fac faţă pentru că în doar câteva ore, atât şoseaua, cât şi trotuarul sunt din nou acoperite cu zăpadă.

Invitatul în cadrul emisiunii 100 de Minute, Mircea Duşa, ministrul Administraţiei şi Internelor anunţă, că în urma situaţiei din ţară a convocat din nou comandamentul de iarnă.

De altfel a spus că nu a oprit circulaţia integral, ci doar a restricţionat-o temporar, pentru ca utilajele de deszpezire să poată interveni.
 














×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close