Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Falcă, mâna largă. Vrea să facă în Arad o fântână de 5 MILIOANE de euro

Gheorghe Falcă, mâna largă. Vrea să facă în Arad o fântână de 5 MILIOANE de euro

Gheorghe Falcă, mâna largă. Vrea să facă în Arad o fântână de 5 MILIOANE de euro
de O.P.    |    22 Ian 2013   •   06:08

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, vrea să aloce 5 milioane de euro pentru o fântână arteziană de 3.000 de metri patrati construită pe râul Mureş, în centrul oraşului. Consilierii municipali ai PSD Arad resping proiectul şi consideră că este unul "megaloman", iar suma exagerat de mare pentru un proiect care nu reprezintă o prioritate pentru Arad.

Primarul Gheorghe Falcă consideră justificată cheltuirea a 5 milioane de euro pentru o fântână arteziană, pe motiv că Aradul doreşte să-şi depună candidatura pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.

"În strategia pe care o coordonăm pentru a intra în competiţia Capitală Culturală Europeană avem nevoie de acest obiectiv pentru că el va revitaliza o zonă importantă a municipiului Arad. Conform proiectului, fântână ar avea peste 300 de jeturi de apă, unele de zece metri înălţime, cu efectele unice de lumină, muzică şi foc.

Potrivit primarului, construcţia ar avea un mecanism care să îi permită retragerea la mal în cazul în care râul ar deveni navigabil. Proiectul prevede şi realizarea unei tribune, pe fiecare mal al râului, care va permite urmărirea spectacolului fântânii arteziene şi a proiecţiilor.

PSD Arad NU este de acord cu proiectul primarului şi consideră că oraşul are alte priorităţi, precum investiţiile în infrastructură. "Consilierii municipali ai PSD Arad resping proiectul megaloman de construire a unei fântâni arteziene cu costuri exorbitante: aproximativ cinci milioane de euro. Este o sumă exagerat de mare alocată unui proiect care nu reprezintă o prioritate pentru Arad. În condiţiile în care administraţia locală a decis majorarea taxelor şi impozitelor - proiect cu care nu suntem de acord - este anormal ca banii să fie astfel folosiţi."

Consilierii PSD consideră că banii ar trebui alocaţi pentru reamenajarea parcurilor şi amenajarea de spaţii pietonale şi de agrement, nu pentru un singur proiect, supra-evaluat.




×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close