Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Neţoiu, candidat PP-DD în Dolj, declară că a lucrat la fosta Securitate

Gheorghe Neţoiu, candidat PP-DD în Dolj, declară că a lucrat la fosta Securitate

Gheorghe Neţoiu, candidat PP-DD în Dolj, declară că a lucrat la fosta Securitate
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Noi 2012   •   16:43

Omul de afaceri Gheorghe Neţoiu, candidat PP-DD la Colegiul 1 Craiova pentru Camera Deputaţilor, a menţionat în declaraţia pe propria răspundere depusă în calitate de candidat la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Dolj că a fost lucrător al fostei Securităţi, informează Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor BEJ, Gheorghe Neţoiu este singurul din cei 79 de candidaţi din Dolj care a declarat că a fost lucrător sau colaborator al Securităţii.

Candidatura lui Neţoiu a fost contestată în instanţă de către o persoană fizică, însă Tribunalul Dolj a respins această contestaţie. Decizia Tribunalului Dolj poate fi atacată cu recurs.

Gheorghe Neţoiu a intrat în politică în anul 2004, când s-a înscris în PSD. Cinci ani mai târziu, Neţoiu a fost exclus din organizaţia de Ilfov din cauza unor afirmaţii făcute la adresa partidului. 

Ulterior, Neţoiu a devenit membru al UNPR, iar în septembrie a demisionat, împreună cu fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, înscriindu-se amândoi în PPDD. Cei doi candidează acum pe acelaşi colegiu în Craiova, Neţoiu pentru Camera Deputaţilor, iar Solomon pentru Senat.




×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close