Antena 3 CNN Actualitate Ghişe a depus plângeri penale împotriva lui Traian Băsescu şi judecătorilor CCR

Ghişe a depus plângeri penale împotriva lui Traian Băsescu şi judecătorilor CCR

Ghişe a depus plângeri penale împotriva lui Traian Băsescu şi judecătorilor CCR
de S.T.    |    13 Sep 2012   •   12:11

Ioan Ghişe a anunţat, joi dimineaţă, că a depus la Parchet o plângere penală contra lui Traian Băsescu. Senatorul îl acuză pe preşedinte de uzurpare de calităţi oficiale şi propagandă în favoarea statului totalitar.

Ghişe a depus o plângere penală şi împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale Române. Aceştia sunt acuzaţi de comunicare de informaţii false şi abuz în serviciu.

"S-a înregistrat împotriva a şase judecători ai Curţii Constituţionale plângerea pentru un cumul de infracţiuni prevăzute în Codul Penal: propagandă în favoarea statului totalitar (articolul 166, indice 1), transmiterea de informaţii false (articolul 168, indice 1), abuz în serviciu contra intereselor publice şi abuz în serviciu în formă calificată (articolul 248) şi uzurparea de calităţi oficiale", a declarat Ioan Ghişe, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi.

Judecătorilor CCR li se impută faptul că au infirmat în mod abuziv, prin hotărârea de invalidare a referendumului, rezultatele referendumului aşa cum au fost ele constatate de către Biroul Electoral Central şi că l-au reinstalat pe Traian Băsescu, deşi o hotărâre de invalidare a referendumului nu echivalează cu anularea suspendării preşedintelui.

"Prin abuz de drept, au iniţiat impunerea dictaturii în România", a mai spus Ghişe.



×
Subiecte în articol: plangere penala presedinte
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close