Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali a ajuns la Tribunal: Recursul privind arestarea sa a început

Gigi Becali a ajuns la Tribunal: Recursul privind arestarea sa a început

Gigi Becali a ajuns la Tribunal: Recursul privind arestarea sa a început
Sursa foto: Gigi Becali
06 Apr 2009   •   13:09

Omul de afaceri Gigi Becali a fost transferat, luni dimineaţă, de la Direcţia Cercetări Penale, la Tribunalul Bucureşti. Magistraţii au început, în jurul orei 13:00, judecarea recursului la decizia Judecătoriei Sectorului 1 de a-l reţine pentru 29 de zile, alături de alte patru persoane, sub acuzaţia de lipsire de libertate.

Deşi avocaţii lui Becali au cerut ca recursul să fie judecat după ora 17, invocând faptul că luni dimineaţă au mai multe procese la care trebuie să fie prezenţi, s-a decis ca acesta să aibă loc în jurul orei 13:00.

Totul a început în seara zilei de luni, 26 ianuarie, la un bar din Pipera. Maşina lui Gigi Becali a fost furată, iar omului de afaceri şi-a recuperat-o pe cont propriu. Întâmplarea a fost anunţată de un taximetrist la 112.

Un alt martor a povestit că s-au tras focuri de armă, iar unul dintre hoţi a fost împuşcat în picior, bătut şi aruncat în portbagaj. Poliţia a ajuns după câteva minute la faţa locului, dar nici urmă de infractori.

Între timp, cei trei presupuşi hoţi - Tinel Nicolae, Constantin Stan şi Ştefan Mărgean, au fost duşi la barul din Pipera.

Potrivit anchetatorilor, Zmărăndescu i-a tăiat pantalonii lui Niculae şi a vrut să-i scoată glonţul din picior cu ajutorul unui cuţit.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au explicat motivele care au stat la baza deciziei de a-l aresta preventiv pentru 29 de zile pe Gigi Becali. În motivare se precizează că George Becali este considerat de judecători o persoană publică, formator de opinie, iar multe din conduitele sale sunt un exemplu pentru alţii.

Motivarea a stârnit imediat numeroase controverse, drept pentru care CSM a cerut încetarea imediată a presiunilor exercitate în acest dosar.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Gigi Becali recurs Tribunalul Bucuresti
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close