Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali e liber: Mulţumesc trusturilor de presă care m-au susţinut! (VIDEO)

Gigi Becali e liber: Mulţumesc trusturilor de presă care m-au susţinut! (VIDEO)

Gigi Becali e liber: Mulţumesc trusturilor de presă care m-au susţinut! (VIDEO)
Sursa foto: gigi becali
17 Apr 2009   •   18:10

Gigi Becali a fost eliberat, vineri, din arest. Avocaţii omului de afaceri au cerut punerea sa în libertate pe motiv că trebuie să se pregătească pentru campania alegerilor europarlamentare. La scurt timp, Becali a retras solicitarea, resemnându-se să petreacă Paştele în celulă.

?Azi dimineaţă a venit duhovnicul meu şi m-am împărtăşit. Vreau doar să mulţumesc tuturor trusturilor de presă care m-au susţinut. Nu doresc nimănui să ajungă aici. Nici celui mai mare dusman?, a declarat Gigi Becali, la ieşirea din arest.

Când eşti aici şi suferi sum am suferit eu, faptul că presa ţine cu tine e o alinare, a spus omul de afaceri.

?Când am ajus aici, am spus un singur lucru: eu pot fi umilit. Demnitatea ţine numai de comportamentul omului în anumite situaţii. Întrebaţi-i pe şefii de aici. Au fost uimiţi de cum m-am comportat?, a povestit latifundiarul din Pipera. ?Chiar în ghearele morţii de voi fi, Domnul va fi cu mine. De cine mă voi teme??, spune Becali.

?Azi îmi pierdusem speranţa şi mi-au venit în minte cuvintele lui Iisus: De ce te îndoieşti de Mine, necredinsiosule??, îşi aminteşte omul de afaceri.

Gigi Becali mărturiseşte că se simte responsabil pentru Cătălin Smărăndescu şi pentru cei rămaşi în arest "pentru că nu au nicio vină. Nu am ce face. Nu sunt acolo din cauza mea", spune latifundiarul.

După experienţa închisorii, Becali recunoaşte că nu mai e războinicul luminii: "Sunt doar războinicul familiei mele".



Primul lucru pe care Gigi Becali a spus că îl va face când va ajunge acasă va fi să o îmbrăţiseze pe fiica lui cea mică, pe care o alintă ?prinţesa?.

Patronul Stelei va trebui să se prezinte periodic la Poliţie. Becali a mărturisit că nu şi-ar mai face acum dreptate de unul singur.

Instanţa va redacta hotărârea de eliberare care va fi trimisă Direcţiei de Cercetare Penală. Aici se vor completa alte acte şi Becali va fi pus în libertate.



Alături de patronul Stelei a fost eliberat sub control judiciar şi unul din bodyguarzii omului de afaceri, Dumitru Beciu. Acesta nu are voie să părăsească Bucureştiul sau judeţul Ilfov fără o încuviinţare prealabilă din partea anchetatorilor, trebuie să se prezinte ori de câte ori este citat la instanţă sau la Parchet şi nu are voie să se apropie de părţile vătămate din dosar, de martori sau de cei "alături de care a comis fapta", la fel ca Gigi Becali.

Gigi Becali şi-a pus la adăpost familia de ochii presei, îndemnându-şi soţia să ia lumină de la o altă biserică decât cea obişnuită pentru a nu fi asaltată de jurnalişti.

Reacţii după eliberarea lui Becali

?Instanţele de judecată îşi fac datoria conform legii, a declarat preşedintele Ligii Profesioniste din Fotbal, Dumitru Dragomir.



Giovanni Becali, vărul patronului de la Steaua, spune că justiţia a câştigat un punct. De emoţie, Giovanni Becali a confundat termenul de "pericol public" cu "persoana publică", spunând că Gigi nu mai e un personaj public pentru societatea românească.



Mă bucur că Gigi Becali e anchetat în stare de libertate pentru că aşa e normal. Nu e un pericol public, a declarat Mircea Sandu, preşedintele FRF.



Arestat pentru că şi-a făcut dreptate singur

Becali a fost acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate. Latifundiarul a fost arestat preventiv pe 3 aprilie, de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, pe 6 aprilie, judecătorii Tribunalului Bucureşti menţinând decizia de arestare.

Apărătorii lui Becali au făcut, joi, un nou recurs imediat după ce instanţa a respins cererea de eliberare sub control judiciar.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close