Antena 3 CNN Actualitate Val de viroze în rândul copiilor și adulților! Simptome asemănătoare cu varianta Delta

Val de viroze în rândul copiilor și adulților! Simptome asemănătoare cu varianta Delta

După COVID, un val de răceli afectează copiii și adulții, chiar în pragul valului patru, simptomele fiind foarte asemănătoare cu cele ale variantei Delta.

Val de viroze în rândul copiilor și adulților! Simptome asemănătoare cu varianta Delta
Sursa foto: pexels
de Georgiana Adam    |    19 Iul 2021   •   14:12

”În timpul pandemiei, odată ce am impus măsuri care previn transmiterea infecțiilor respiratorii, acum, când am renunțat la aceste măsuri, toate infecțiile respiratorii devin cât se poate de evidente. Practic, renunțarea la mască, este una dintre condițiile pentru care în acest moment avem un număr mare de viroze respiratorii. 

Copiii sunt în această perioadă în vacanță, se joacă în grupuri, fără mască, fără niciun mijloc de protecție, fapt care favorizează transmiterea virozelor cu caracter respirator. 

Putem să limităm apariția unui număr mare de cazuri de infecții respiratorii banale, sezoniere, pe de-o parte încercând să păstrăm distanța de 1.5-2 metri și, în același timp, purtatul măștii în locațiile închise.

Vreau să atrag atenția, încă în acest moment nu a fost ridicată această restricție în spațiile închise, dar populația percepe relaxarea pe care o avem în acest moment renunțând și la mască în spații închise. Trebuie să reluăm acest obicei în spații închise care ne protejează nu numai de varianta care va veni cât și de infecțiile banale sezoniere. În același timp trebuie să ne reamintim celelalte măsuri: spălatul pe mâini cu apă și săpun cât se poate de frecvent și folosirea unui dezinfectant, păstrarea distanței sociale. 

Haideți să facem un efort în această perioadă să încercăm să ne gândim că suntem într-un prag de val patru și prin reluarea acestor măsuri banale putem să întârziem sau să limităm apariția valului patru, alături de creșterea acceptării vaccinării care sper să se întâmple, pentru că pericolul este iminent”, a povestit medicul de familie Gindrovel Dumitra la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: viroze gindrovel dumitra
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close