Antena 3 CNN Actualitate Gitenstein, decorat DIN DRAGOSTE de preşedintele Băsescu cu «Steaua României»

Gitenstein, decorat DIN DRAGOSTE de preşedintele Băsescu cu «Steaua României»

Gitenstein, decorat DIN DRAGOSTE de preşedintele Băsescu cu «Steaua României»
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Noi 2012   •   17:10

Ambasadorul Statelor Unite, Mark Gitenstein, a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Controceni. Gitenstein a primit Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Mare Cruce. Mark Gitenstein va pleca din România la 14 decembrie, odată cu expirarea mandatului

"Ambasadorul Gitenstein a fost unul dintre diplomaţii care şi-au iubit nu numai funcţia, meseria pe care au făcut-o, dar au iubit şi ţara în care au activat în numele preşedintelui SUA", a declarat Băsescu la decorarea ambasadorului.

"Sentimentul meu a fost că a dorit să fie întotdeauna foarte bine informat şi să aibă interpretarea corectă a ceea ce se întâmpla în România. Aş sublinia, dincolo de modul elegant şi foarte corect în care s-a derulat relaţia domniei sale cu politicienii români, cu poporul român, cu România, şi profesionalismul cu care această misiune s-a exercitat", a adăugat preşedintele.

La rândul său, Gitenstein a afirmat că este profund impresionat de primirea acestei decoraţii.

"Am fost onorat de faptul că preşedintele Obama m-a ales să-l reprezint în România, ţara strămoşilor familiei mele. Prin urmare, consolidarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale dintre România şi Statele Unite ale Americii a fost o sarcină îndeplinită cu dragoste", a declarat ambasadorul, care a punctat că cel mai mult i-a plăcut în ţara noastră să cunoască români.


×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close