Antena 3 Actualitate Gitenstein, decorat DIN DRAGOSTE de preşedintele Băsescu cu «Steaua României»

Gitenstein, decorat DIN DRAGOSTE de preşedintele Băsescu cu «Steaua României»

28 Noi 2012   •   17:10
Gitenstein, decorat DIN DRAGOSTE de preşedintele Băsescu cu «Steaua României»
Sursa foto: Foto: Mediafax

Ambasadorul Statelor Unite, Mark Gitenstein, a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Controceni. Gitenstein a primit Ordinul Naţional «Steaua României» în grad de Mare Cruce. Mark Gitenstein va pleca din România la 14 decembrie, odată cu expirarea mandatului

"Ambasadorul Gitenstein a fost unul dintre diplomaţii care şi-au iubit nu numai funcţia, meseria pe care au făcut-o, dar au iubit şi ţara în care au activat în numele preşedintelui SUA", a declarat Băsescu la decorarea ambasadorului.

"Sentimentul meu a fost că a dorit să fie întotdeauna foarte bine informat şi să aibă interpretarea corectă a ceea ce se întâmpla în România. Aş sublinia, dincolo de modul elegant şi foarte corect în care s-a derulat relaţia domniei sale cu politicienii români, cu poporul român, cu România, şi profesionalismul cu care această misiune s-a exercitat", a adăugat preşedintele.

La rândul său, Gitenstein a afirmat că este profund impresionat de primirea acestei decoraţii.

"Am fost onorat de faptul că preşedintele Obama m-a ales să-l reprezint în România, ţara strămoşilor familiei mele. Prin urmare, consolidarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale dintre România şi Statele Unite ale Americii a fost o sarcină îndeplinită cu dragoste", a declarat ambasadorul, care a punctat că cel mai mult i-a plăcut în ţara noastră să cunoască români.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close