Antena 3 CNN Actualitate Giurgiu: Membrii unui grup infracţional arestaţi pentru un prejudiciu de peste 4 milioane euro

Giurgiu: Membrii unui grup infracţional arestaţi pentru un prejudiciu de peste 4 milioane euro

Giurgiu: Membrii unui grup infracţional arestaţi pentru un prejudiciu de peste 4 milioane euro
Sursa foto: Foto: blog.masslive.com
06 Ian 2012   •   18:19

După multe luni de investigaţii, procurorii DIICOT asistaţi de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu, au reuşit să identifice şi să oprească, în luna decembrie, activitatea unui grup infracţional organizat care acţiona în Giurgiu, Constanţa şi Ilfov. Membrii acestuia înfiinţau societăţi comerciale "fantomă", întocmind documente contabile fictive pentru a se sustrage de la plata taxelor pentru a obţine direct sau indirect beneficii financiare sau materiale, creând astfel un prejudiciu de peste  4,2 milioane de euro, informează Mediafax.
   
Liderul grupării, un bărbat de 33 ani, din localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov, a racolat, din 2009 şi până în prezent, mai multe persoane pe numele cărora a înfiinţat mai multe societăţi comerciale, iar în schimbul unor sume modice le-a folosit ulterior pentru a retrage prin intermediul unor tranzacţii comerciale ilicite diferite sume de bani din conturile firmelor. Gruparea era compusă din opt persoane cu vârste cuprinse între 26 şi 56 de ani, în calitate de asociaţi, administratori, angajaţi ai unor societăţi comerciale sau chiar fără să aibă o calitate în firmele respective.

De asemenea, s-a stabilit că bugetul statului a fost prejudiciat de aceste societăţi comerciale şi de persoane fizice din Giurgiu cu aproximativ 4.296.979 de euro.
   
Şapte din cele opt persoane au fost arestate.

În urma continuării cercetărilor, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Giurgiu au început urmărirea penală faţă de alte 13 persoane, membre ale grupării.
   
De asemenea, joi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, ai Inspectoratului de Poliţie al judeţului Giurgiu şi jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei "Vlad Tepeş" au făcut simultan 16 descinderi la domiciliile şi reşedinţele învinuiţilor, precum şi la sedii de firme situate în municipiul Constanţa, localitatea  Mamaia şi satul Nicolae Bălcescu, fiind ridicate mai multe documente contabile, 25 de unităţi centrale şi opt laptop-uri. A fost instituită măsura sechestrului asigurator asupra a şapte imobile şi a unui autoturism.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close