Antena 3 CNN Actualitate Giurgiu: TVR a deschis o linie de credite

Giurgiu: TVR a deschis o linie de credite

Giurgiu: TVR a deschis o linie de credite
05 Mar 2007   •   23:26

Taxa de televiziune se măreşte, iar majorarea ei este absolut necesară pentru crearea unei televiziuni competitive, care să îşi poată îndeplini misiunea publică pentru care a fost creată, susţine Tudor Giurgiu. Întrebat dacă televiziunea publică a contractat un împrumut bancar, directorul general al TVR a declarat că nu s-au făcut împrumuturi la bănci. În schimb ?s-a aprobat în Consiliu de Administraţie deschiderea unei linii de credite?. Motivul: costurile sunt imense într-o astfel de televiziune, dar nu se poate pune problema unei crize financiare, ne asigură el. Mai mult, Girgiu a precizat că ?TVR are o situaţie financiară stabilă şi normală. Nu e bine să declari anumite profituri astronomice, aşa cum a făcut Nicolau?.

Tudor Giurgiu despre Rodica Culcer: ?Eu nu îi mai acord încredere acestui om?
Un alt subiect fierbinte ? relaţia cu şeful departamentului de ştiri, Rodica Culcer ? a fost tranşat rapid de preşedintele televiziunii, în cadrul unei emisiuni televizate. Rodica Culcer este o persoană în care Tudor Giurgiu şi-a pierdut total încrederea. Preşedintele TVR a povestit cum Culcer a fost cea care a deschis discuţiile despre posibile presiuni politice la care ar putea fi supus postul public de televiziune. Mai mult, şeful departamentului de ştiri este o persoană care nu îşi asumă greşelile - ?Culcer a avut căderi de audienţă! (...) Eu nu îi mai acord încredere acestui om?, a avertizat directorul general al TVR. El a explicat că motivele demiterii Rodicăi Culcer stau în calitatea slabă a Jurnalului TVR: ?Jurnalul TVR de la 7 trebuia să fie în concepţia Rodicăi Culcer programul pilon. În momentul de faţă el are serioase probleme?. Ori în aceste condiţii ?nimeni nu mă poate obliga să lucrez cu un om în care nu mai am încredere?, a conchis Giurgiu.

TVR nu a pierdut meciurile din cauza banilor
În ceea ce priveşte informaţiile apărute în presă potrivit cărora televiziunea publică ar fi pierdut dreptul de difuzare a meciurilor din campionatul intern din cauza lipsei banilor, Tudor Giurgiu a negat vehement o astfel de posibilitate. Contractul a fost reziliat abuziv, ?am ajuns în instanţă, o să câştigăm şi vom căpăta meciurile înapoi?, a explicat el. Giurgiu a întărit şi ideea renunţării la alocaţia bugetară. ?Sunt primul care spune că, dacă dorim independenţa totală a televiziunii, trebuie să renunţăm la alocaţia bugetară?.

Salariul preşedintelui televiziunii publice
Dacă iniţial a refuzat să spună care este salariul cu care e plătit ca preşedinte-director al TVR, spunând că salariul este confidenţial, Tudor Giurgiu a declarat că are exact atât cât a avut şi Valentin Nicolau: ?salariul meu este de 108 milioane vechi brut?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close