Antena 3 CNN Actualitate Greșeala care le-a fost fatală celor doi alergători care au murit la maratonul din Piatra Craiului

Greșeala care le-a fost fatală celor doi alergători care au murit la maratonul din Piatra Craiului

Greșeala care le-a fost fatală celor doi alergători care au murit la maratonul din Piatra Craiului
Sursa foto: Foto: Facebook/Salvamont România
06 Oct 2019   •   18:14

Un maraton montan organizat în Piatra Craiului s-a încheiat tragic. Doi sportivi - o femeie și un bărbat s-au prăbușit 70 de metri aproape în același timp și în același loc. Salvamontiștii care erau în zonă ca să supravegheze competiția le-au sărit imediat în ajutor.

Rănile pe care le-au suferit alergătorii au fost însă mult prea grave și au murit.

Sportivii s-au prăbuşit în zona Valea Urzicii-Prepeleac, o zonă dificilă pe coborâre, spun salvamontiştii. Poteca trece pe lângă un perete de stâncă şi este mărginită de o prăpastie extrem de adâncă. Organizatorii au montat special o coardă de care alergătorii ar fi trebuit să se ţină. Se pare că cei doi nu au văzut-o şi după o curbă strânsă la dreapta, cu un unghi de aproape 90 de grade, s-au prăvălit direct în hău, scrie stirileprotv.ro.

Mircea Verghelet, directorul Parcului Național Piatra Craiului: “Pe zona vestică e specificul Pietre Craiului, e stâncărie, e grohotiş. A fost puţină ceață probabil şi ud terenul în urma ploii de ieri.”

 

 

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close