Antena 3 CNN Actualitate Grevă generală la metrou, de marţi

Grevă generală la metrou, de marţi

Grevă generală la metrou, de marţi
23 Feb 2007   •   22:06

Sindicaliştii de la metrou s-au hotărât - de marţi intră în grevă generală. Ei sunt nemulţumiţi că administraţia le-a oferit o creştere salarială de numai 13 procente, faţă de 30, cât au cerut. În perioada grevei, garniturile de metrou nu vor circula de dimineaţă de la ora 4.00 şi până după-amiază la 17.00. După acest interval, metroul va circula normal până la terminarea programului de lucru, a anunţat liderul sindical, Ioan Rădoi.

Sindicatele din România se revoltă
Pe de altă parte, salariaţii combinatului Mittal Steel din Galaţi au suspendat protestele până marţi la prânz. Până atunci, siderurgiştii vor strânge semnături pentru un protest mai amplu, pe care îl vor declanşa dacă negocierile eşuează. Revendicările sunt de două tipuri: salariale şi adoptarea codului muncii în contractul colectiv de muncă. Marţi la ora 12 va avea loc consilerea, la Direcţia de Muncă. Apoi se va decide.

Miercuri, 2.000 de sindicalişti au protestat în faţa Combinatului siderurgic. Oamenii sunt nemulţumiţi că negocierea salariilor a eşuat. Sindicaliştii combinatului siderurgic cer finalizarea negocierilor contractului colectiv de muncă în 20 de zile şi o creştere salarială de 42 de procente. Administraţia oferă o majorare de maximum 7%. Acţiunea siderurgiştilor gălăţeni este susţinută şi de sindicaliştii din Hunedoara, Roman şi Slatina. În prezent, salariul minim de bază în combinatul gălăţean este de 436 de lei. Joi, patronatul a amânat şedinţa de conciliere a conflictului de interese. Sindicaliştii n-au de gând să renunţe la revendicările lor.

Şi angajaţii de la Dacia-Renault ameninţă cu greva în următoarele zile, după ce ultima rundă de negocieri dintre sindicate şi patronat, de miercuri, a eşuat. Reprezentanţii conducerii Dacia au făcut o ofertă de majorare a salariilor de aproape 18%, în timp ce angajaţii cer o creştere de 25 de procente. În opinia salariaţilor, majorarea pe care o solicită trebuie să ţină cont de profitul pe anul trecut, în care uzina a avut o creştere explozivă a productivităţii, de 180%, concretizată într-un profit de 100 milioane de euro.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close