Antena 3 CNN Actualitate Grevă: Loganul, tras pe dreapta două ore

Grevă: Loganul, tras pe dreapta două ore

Grevă: Loganul, tras pe dreapta două ore
25 Feb 2007   •   17:15
O grevă de avertisment de două ore este organizată, luni, 26 februarie, de angajaţii uzinelor Dacia-Renault de la Mioveni, în urma eşecului negocierilor privind creşterile salariale din acest an. Greva de avertisment se va desfăşura între orele 14,00 şi 16,00, muncitorii din primul şi al doilea schimb urmând să întrerupă lucrul timp de cîte o oră.

Potrivit unui comunicat recent al Blocului Naţional Sindical (BNS), unde este afiliat Sindicatul Automobile Dacia, greva de avertisment va fi urmată de greva generală pe 6 martie. Potrivit sursei citate, decizia a fost luată de Adunarea Generală a Sindicatului Automobile Dacia după ce concilierea a eşuat, iar cele două părţi, respectiv patronatul şi sindicatul, nu s-au înţeles asupra procentului de majorare a salariilor.

Sindicatul Automobile Dacia solicită, în 2007, o creştere a salariilor în trei etape, respectiv cu 15 la sută de la 1 ianuarie, cu 7 la sută de la 1 iulie şi cu 2,3 la sută de la 1 septembrie. Potrivit sindicatului, reprezentanţii administraţiei au oferit 1,25 milioane lei de la 1 ianuarie, 300.000 lei, de la 1 iulie şi 1,2 milioane lei de la 1 septembrie. Pe de altă parte, conducerea companiei a anunţat încă o dată că îşi menţine propunerea făcută sindicatului şi este gata să semneze un acord cu acesta.

Rompres

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close