Antena 3 CNN Actualitate Grupare specializată în infracţiuni de camătă şi şantaj, destructurată la Hunedoara

Grupare specializată în infracţiuni de camătă şi şantaj, destructurată la Hunedoara

Grupare specializată în infracţiuni de camătă şi şantaj, destructurată la Hunedoara
17 Iul 2014   •   15:02

Şase persoane au fost reţinute de poliţiştii hunedoreni, după ce au oferit bani cu camătă şi au perceput în mod ilegal dobânzi între 25 şi 50% pe lună, iar pentru recuperarea sumelor pretindeau autoturisme şi diverse bunuri pe care le vindeau, anchetatorii identificând 55 de victime ale grupării.
    Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, Laura Bradu, miercuri seară poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Hunedoara şi poliţiştii din Brad au făcut zece percheziţii domiciliare, în urma cărora a fost destructurată o grupare infracţională formată din şase persoane suspectate de infracţiuni de camătă şi şantaj. 
   
Anchetatorii au stabilit că în perioada 2012-2014 suspecţii au oferit bani cu camătă mai multor persoane din Brad şi din cele 11 comune arondate.
   
Pentru sumele de bani împrumutate, cei şase suspecţi au perceput în mod ilegal dobânzi între 25 şi 50 la sută pe lună, iar pentru recuperarea banilor aceştia le cereau garanţii victimelor, respectiv autoturisme, aparatură  electronică, acte de identitate şi carduri bancare, pe care ulterior le valorificau sau le utilizau pentru recuperarea dobânzilor şi a sumelor de bani împrumutate.
   
De asemenea, cele şase persoane sunt suspectate că au recurs şi la ameninţări în cazul a două dintre victime, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Hunedoara.
   
Poliţiştii au identificat până acum 55 de persoane vătămate, însă bănuiesc că numărul acestora este mult mai mare.
   
Cei şase suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru infracţiuni de camătă şi şantaj, urmând să fie du?i în instan?ă cu propunere de arestare preventivă.

×
Subiecte în articol: santaj Hunedoara
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close