Antena 3 Actualitate Guvernul a decis începerea acţiunilor aferente procesului de regionalizare

Guvernul a decis începerea acţiunilor aferente procesului de regionalizare

de M.Z.    |    19 Feb 2013   •   22:01
Guvernul a decis începerea acţiunilor aferente procesului de regionalizare
Sursa foto: Foto: Agerpres

Guvernul a decis începerea acţiunilor aferente procesului de regionalizare-descentralizare în România, printr-un memorandum avizat în şedinţa de marţi, informează Mediafax.

Ministrul Administraţiei, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat recent că proiectul oficial de regionalizare şi descentralizare al Guvernului va fi prezentat după ce vor fi finalizate toate discuţiile cu toate mediile politice, sociale, academice, ONG-uri, respectiv după ce vor fi finalizate dezbaterile la nivel local, în judeţe, în regiunile de dezvoltare actuală şi după ce se va finaliza tot pachetul de proiecte de acte normative şi cadrul instituţional necesar pentru regionalizare şi descentralizare.

El a adăugat că Guvernul este interesat ca la finalul anului 2013 aceste regiuni administrative să fie înfiinţate, existând totodată şi tot pachetul de programe de dezvoltare regională care să fie finanţat în următorul exerciţiu financiar 2014-2020.

VEZI PROIECTUL LEGII REGIONALIZĂRII

România urmează să fie împărţită în opt regiuni. Proiectul legii regionalizării va fi discutat de USL şi, apoi, depus la Parlament, pentru a fi adoptat.

Citeşte şi Antonescu despre regionalizare: "Riscurile unui federalism tacit există". Ne putem trezi cu 8 mini-republici


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close