Antena 3 CNN Actualitate Guvernul cere audit extern la Departamentul de Intervenţii pentru Situaţii de Urgenţă, după tragedia aviatică de la Constanţa

Guvernul cere audit extern la Departamentul de Intervenţii pentru Situaţii de Urgenţă, după tragedia aviatică de la Constanţa

17 Dec 2014   •   18:01

Guvernul solicită un audit extern la Departamentul de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă, deoarece procedurile şi persoanele cu atribuţii din instituţie, pentru care au fost asigurate fonduri, trebuie să fie mai bine pregătite, a anunţat premierul Ponta, miercuri, în prima şedinţă a Cabinetului Ponta IV.

Ponta a precizat că a primit de la Ministerul de Interne primele concluzii ale accidentului aviatic din Constanţa şi că vor fi aprobate "primele responsabilităţi care trebuie asumate".

"Va fi nevoie în continuare să continuăm să aflăm cum s-a produs şi cum s-a ajuns la această tragedie. Cu siguranţă, şi Parchetul va face ceea ce ţine de atribuţiile legale şi o să vreau pentru Departamentul de Intervenţii la Situaţii de Urgenţă să găsim soluţia unui audit extern, pentru că am investit şi investim foarte mult - şi e foarte bine acest lucru - însă, în final, oamenii şi procedurile trebuie să fie mai bine pregătite atunci când avem situaţii de acest gen", a spus Ponta.

Victor Ponta a adăugat că Sistemul de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă trebuie tratat cu respect, deoarece este una dintre instituţiile cele mai eficiente, dar a arătat în acelaşi timp că este clar că nu există "sisteme perfecte" şi că toate trebuie reevaluate şi îmbunătăţite.
   
"Orice fel de vinovăţie sau responsabilitate va fi cazul va fi asumată", a mai spus Ponta.
  

×
Parteneri
De acum, așa se circulă în sensul giratoriu! Poliția: ”Vechea practică nu mai este valabilă!”
x close