Antena 3 CNN Actualitate Guvernul Dăncilă, pași pentru autostrada Ploiești - Comarnic - Brașov. Când ar trebui finalizat proiectul

Guvernul Dăncilă, pași pentru autostrada Ploiești - Comarnic - Brașov. Când ar trebui finalizat proiectul

Guvernul Dăncilă, pași pentru autostrada Ploiești - Comarnic - Brașov. Când ar trebui finalizat proiectul
29 Aug 2018   •   13:48

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că în şedinţa de Guvern de miercuri va fi aprobat studiul de fundamentare privind construirea segmentului de autostradă care va lega Ploieştiul de Braşov, urmând ca din luna spetembrie să înceapă procedurile de atribuire şi dialogul cu investitorii, astfel ca până la finele acestui an să fie semnat contractul. Premierul a mai spus că durata de execuţie a autostrăzii este de maximum 4 ani, iar costul estimat este de 1,36 de miliarde de euro.

“Astăzi (miercuri –n.r.), aprobăm studiul de fundamentare privind construcţia şi operarea segmentului de autostradă Ploieşti – Comarnic – Braşov, precum şi operarea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti.  Studiul de fundamentare a fost întocmit în conformitate cu prevederile OUG nr. 39/2018, privind parteneriatul public-privat. (...) Din luna septembrie vor începe procedurile de atribuire şi dialogul competitiv cu investitorii, astfel încât, până la finalul acestui an, să reuşim semnarea acestui contract deosebit de important”, a afirmat Viorica Dăncilă.

De asemenea, premierul a precizat că durata de proiectare şi execuţie este stabilită la maximum 4 ani, cu începere din anul 2019.

×
Subiecte în articol: autostrada Dancila
Parteneri
500 de români au rămas fără locuinţe din cauza unui escroc imobiliar
x close