Antena 3 CNN Actualitate Guvernul susţine că are bani pentru creşterea pensiilor

Guvernul susţine că are bani pentru creşterea pensiilor

Guvernul susţine că are bani pentru creşterea pensiilor
04 Iul 2007   •   13:31

Majorarea pensiilor nu va afecta investiţiile în educaţie, sănătate şi agricultură, sursele de finanţare bazându-se pe creşterea economică, a numărului de salariaţi şi a salariilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului Camelia Spătaru. Şi premierul Tăriceanu susţine că majorarea pensiilor nu va afecta celelalte domenii şi că aceasta nu este o măsură de stânga şi nici electorală. Primul-ministru a asigurat pensionarii că majorarea va avea loc şi că nu sunt doar vorbe goale.

Declaraţia a fost făcută după ce marţi seară preşedintele a spus că va cere executivului să prezinte sursele de finanţare din care va fi susţinută creşterea pensiilor. ?Atât premierul Tăriceanu, cât şi miniştrii Varujan Vosganian şi Paul Păcuraru au demonstrat că există sursele necesare pentru susţinerea acestei măsuri?, spune purtătorul de cuvânt.

Camelia Spătaru a precizat că, înainte de a anunţa această decizie, Guvernul ?a analizat foarte atent? implicaţiile pe care le presupune o asemenea măsură.

Creşterea pensiilor nu va afecta stabilitatea macroeconomică şi nu va avea efecte inflaţioniste, afirmă Executivul.

Majorarea pensiilor este o măsură fundamentată economic, care se va putea aplica datorită performanţelor economiei româneşti din ultimii 2 ani susţine Guvernul. Această creştere economică ar trebui să fie resimţită în îmbunătăţirea nivelului de trai pentru toţi românii, atât salariaţi, cât şi pensionari.

Antena 3

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close