Antena 3 CNN Actualitate Arestare în cazul crimei mafiote de la Bacău. Un fost membru al Legiunii Străine, reținut la Paris pentru că a împușcat în cap un hacker

Arestare în cazul crimei mafiote de la Bacău. Un fost membru al Legiunii Străine, reținut la Paris pentru că a împușcat în cap un hacker

Un român, în vârstă de 46 de ani, fost luptător K1 și membru al Legiunii Străine din cadrul Armatei Franţei, a fost arestat în Paris, la solicitarea autorităţilor române, fiind suspectat că, la începutul lunii martie, l-a împuşcat în cap pe Cezar Oancea, un hacker supradotat de 21 de ani.

Arestare în cazul crimei mafiote de la Bacău. Un fost membru al Legiunii Străine, reținut la Paris pentru că a împușcat în cap un hacker
28 Mai 2020   •   20:41

Presupusul ucigaş se numeşte Marius Ştefan Achim şi se ascundea în Franţa încă din luna martie. El a fost prins într-o suburbie a Parisului și urmează să fie adus în România sub escorta armatei franceze. Achim ar fi fost membru al Legiunii Străine din cadrul Armatei Franței, susțin surse judiciare.

Arestarea sa a fost făcută în baza unui mandat de arestare emis pe 26 mai de Tribunalul Bacău, în care este acuzat de omor calificat și tâlhărie calificată.

Victima sa, Cezar Oancea fusese condamnat pentru infracţiuni informatice

Victima sa, Iulian Cezar Oancea, un tânăr de 21 de ani, a fost împuşcat mortal în cap, pe 9 martie, cu patru focuri de armă, în scara unui bloc din municipiul Bacău. Despre Oancea se ştia că a fost condamnat, în trecut, pentru infracţiuni informatice, însă nu sunt date publice referitoare la motivul pentru care acesta a fost ucis. 

Adevărul a scris despre Cezar că a fost trimis în judecată la începutul anului 2019, pentru fapte comise în perioada 2013-2015, atunci când hacker-ul avea 12-14 ani. Atunci el a reușit să spargă conturi bancare furând în jur de 100.000 de euro.

Cezar Oancea a povestit acum câţiva ani într-un articol publicat pe blogul său că aventura lui infracţională a pornit la vârsta de 6 ani, atunci când părinţii i-au cumpărat un calculator.

Achim ar mai fi împuşcat un alt bărbat și este considerat unul dintre cei mai periculoși infractori din România

Presa a scris despre Ştefan Achim că ar fi împuşcat și un alt bărbat, în Capitală, din cauza unei datorii. 

„Am împrumutat de la un fost luptător în Legiunea Străină, Ştefan Achim, 10.000 de euro şi nu am mai avut să îi dau înapoi. Ne cunoaştem bine, a crescut sub ochii mei şi a venit de multe ori la mine în casă. (...) În loc să vină frumos, la poartă, să îmi ceară banii, m-a atacat pe stradă. M-a urmărit cu maşina şi, când am ajuns într-un loc ferit, unde nu erau nici martori, nici camere de supraveghere, m-a atacat. A tras cu pistolul în mine şi, fiindcă nu m-a doborât, m-a lovit cu ranga. În spatele maşinii lui mai era o maşină plină cu interlopi, gata să intervină dacă nu mă dobora Achim. Am fost la poliţie, am lăsat acolo geaca găurită de proiectilul pe care l-a tras Achim, ca probă, însă poliţia nu face nimic. S-a întâmplat în decembrie, iar până acum nu au făcut nimic poliţiştii, autorul este liber, poate să tragă oricând cu pistolul în alţi oameni”, a declarat Mitică Machedonu, potrivit Spy News. 

Arestare în cazul crimei mafiote de la Bacău. Un fost membru al Legiunii Străine, reținut la Paris pentru că a împușcat în cap un hacker

×
Subiecte în articol: Iulian Cezar Oancea
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close