Antena 3 CNN Actualitate Hăineală şi Ghica, IERTATE în dosarul în care magistratul Neacşu a fost dat în judecată

Hăineală şi Ghica, IERTATE în dosarul în care magistratul Neacşu a fost dat în judecată

Hăineală şi Ghica, IERTATE în dosarul în care magistratul Neacşu a fost dat în judecată
Sursa foto: Foto captura Antena 3
26 Apr 2013   •   17:36

Procurorii DNA au dat neînceperea urmăririi penale pentru Oana Schmidt Hăineală şi fosta şefa a CSM Alina Ghica în acelasi dosar în care a fost trimis în judecată magistratul Adrian Neacşu. Membrii CSM se contrazic şi se acuză reciproc în declaraţii chiar şi în dosarul DNA.

Judecătorul Neaşcu a fost trimis în judecată, alături de şoferul lui, pentru fals şi abuz în serviciu, fiind acuzat că a încasat nejustificat de la CSM salariu şi diurnă în valoare de aproape 67.000 de lei, pentru 48 de zile în care a lipsit nemotivat de la serviciu.

Oana Schmidt Hăineală şi Alina Ghica au fost audiate de procurorii DNA în cazul Neacşu, însă au primit NUP. Cele două ştiau însă de absenţele lui Neacşu de la şedinţe Consiliului.

"Ambele martore au declarat că în exercitarea funcţiei de ordonator principal de credite nu aveau atribuţii şi nici posibilitatea reală de a verifica efectiv prezenţa la serviciu a membrilor CSM.  Aceştia, prin întocmirea foilor colective de prezenţă îşi asumă personal, prin semnătură, răspunderea pentru datele inserate în conţinutul acestor înscrisuri oficiale", arată rechizitoriul DNA.

"Martorele Schmidt Hăineală Oana Andrea şi Ghica Alina Nicoleta au relatat că la începutul anului 2012, într-o şedinţă de plen inculpatul Neacşu Adrian Toni  a protestat faţă de decizia conducerii CSM de a nu i se acorda diurnă de detaşare pentru zilele în care lipsise de la serviciu cu motivarea că drumurile au fost închise din cauza zăpezii", se mai arată în rechizitoriu.

Nici magistratul Cristi Danileţ nu lipseşte din lista martorilor: "Martorul Danileţ Vasilică Cristi a declarat că pe parcursul anilor 2011 şi 2012, inculpatul Neacşu Adrian Toni nu venea la serviciu întreaga săptămână de lucru ci doar în zilele în care erau şedinţe de plen şi secţii, sosind fie în dimineaţa în care avea loc şedinţa, fie cu o seară înainte şi plecând aproape întotdeauna imediat după şedinţă sau cel mai târziu a doua zi"

Pe de altă parte, judecătorii audiaţi ca martori în dosar sar în apărarea lui Adrian Neacşu.

"Referitor la participarea inculpatului la activitatea comisiilor constituite la nivelul CSM, martorul Dumbravă Nicolae-Horaţius a încercat să-i creeze prietenului său o situaţie favorabilă sugerând că absenţele acestuia de la comisii ar fi justificate de împrejurarea că a optat să se retragă de la activitatea în comisii pe fondul unor relaţii tensionate cu  conducerea CSM", arată rechizitoriul DNA.

Magistratul CSM Adrian Neacşu a fost trimis în judecată după ce şi-ar fi decontat bani de deplasări la care nu ar fi participat. Procurorii DNA susţin că ar fi prejudiciat consiliul cu 70.000 de lei.


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close