Antena 3 CNN Actualitate Hans Klemm a fost avizat ca ambasador al SUA la Bucureşti

Hans Klemm a fost avizat ca ambasador al SUA la Bucureşti

Hans Klemm a fost avizat ca ambasador al SUA la Bucureşti
Sursa foto: Foto captura Antena 3
06 Aug 2015   •   18:17

Congresul Statelor Unite ale Americii l-a avizat pe Hans Klemm în funcţia de ambasador al SUA la Bucureşti, la propunerea preşedintelui Barak Obama.

Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului SUA a acordat, pe 29 iulie, aviz favorabil numirii lui Hans Klemm în funcţia de ambasador american în România.
   
România este un "prieten" şi un "partener strategic" al Statelor Unite, a declarat Hans Klemm pe 22 iulie, în faţa membrilor Comisiei pentru Relaţii Externe a Senatului SUA, angajându-se să consolideze relaţiile bilaterale şi să susţină eforturile anticorupţie.
   
"Este o onoare pentru mine să apar în faţa dvs. astăzi în calitatea de persoană nominalizată de preşedintele Barack Obama pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în România. Sunt recunoscător şi încântat de onoarea pe care preşedintele Barack Obama şi secretarul de Stat John Kerry mi-au oferit-o. Dacă voi fi confirmat în funcţie, mă angajez să promovez interesele Statelor Unite şi să protejez cetăţenii americani, precum şi să consolidez relaţiile cu aliatul nostru excelent şi cu partenerul nostru România", afirma Klemm pe 22 iulie în faţa membrilor Comisiei senatoriale pentru Relaţii Externe. "România este un partener ferm şi contribuie semnificativ la misiunile pentru menţinerea păcii şi securităţii pe plan internaţional. De ani întregi, România se numără printre principalele zece ţări care au contribuit cu trupe în Afganistan, mai întâi pentru Misiunea Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate, acum pentru misiunile de asistenţă. Pentru a demonstra angajamentul în favoarea apărării la nivel european, România găzduieşte o bază în cadrul sistemului antirachetă; în plus, pe teritoriul României sunt sute de membri ai Forţelor navale şi ai armatei americane, fiind şi un centru regional pentru echipamente logistice. România a avut o poziţie fermă alături de Statele Unite, pentru a răspunde agresiunii ruse în regiune. Dacă voi fi confirmat, voi lucra cu hotărâre pentru a consolida atât rolul României în cadrul NATO, cât şi parteneriatul nostru bilateral", a afirmat Klemm.

Hans Klemm este diplomat de carieră, fost ambasador în Timorul de Est, din iunie 2007 până în mai 2010. Până în 2012, acesta a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept şi Respectarea Legii la ambasada din Kabul, în Afganistan.

Între 2000 şi 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE şi Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene şi eurasiatice. Klemm a ocupat şi poziţii în Germania, Japonia, Coreea de Sud şi Trinidad Tobago, în cadrul Departamentului de Stat.

El este absolvent al Universtăţii Indiana şi are o diplomă de master la Universitatea Stanford.

×
Subiecte în articol: Hans Klemm
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close