Antena 3 CNN Actualitate Harta care ne arată ce se poate petrece în România. În această dimineaţă, seismologii au înregistrat un nou cutremur

Harta care ne arată ce se poate petrece în România. În această dimineaţă, seismologii au înregistrat un nou cutremur

Harta care ne arată ce se poate petrece în România. În această dimineaţă, seismologii au înregistrat un nou cutremur
de O.P.    |    21 Ian 2013   •   09:17

Un cutremur cu magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter s-a produs luni, la ora 3.45 UTC (5.45 ora locală - n.r.), în zona Vrancea, conform informaţiilor publicate de Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la o adâncime de 132 de kilometri. Localităţile cele mai apropiate de epicentru au fost Vălenii de Munte (46 km),Covasna (48 km), Râmnicu Sărat (48 km), Buzău (48 km), Mizil (53 km).

Pe o harta de hazard seismic a Europei, aflata la Institutul de Fizica Pamantului, Romania se afla intr-o zonă expusă cutremurelor. Harta a fost realizată în 2009 de specialişti din toate tarile europene.

Experţii au indicat cu roşu intens zonele unde activitatea seismologică este intensă şi deasă. Cu cât culoarea se apropie mai mult de galben, cu atât cutremurele sunt mai rare şi au intensitatea tot mai mică.

Astfel, documentul arata ca zona de culoare rosu-inchis este reprezentata de tarile Italia, Bulgaria, Turcia, Cipru si Grecia, unde intregul lor teritoriu este expus la cutremure devastatoare.




×
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close