Antena 3 CNN Actualitate Horia Miclescu, fostul adjunct al PNA, audiat în dosarul lui Dan Diaconescu

Horia Miclescu, fostul adjunct al PNA, audiat în dosarul lui Dan Diaconescu

Horia Miclescu, fostul adjunct al PNA, audiat în dosarul lui Dan Diaconescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Iul 2010   •   10:39

Horia Adrian Miclescu, fostul adjunct al PNA, a mers, joi, la sediul DNA pentru a da declaraţii în dosarul în care patronul OTV, Dan Diaconescu, este acuzat de şantajarea omului de afaceri Petru Ţârdea. Cu o zi în urmă, actualul şef al ANI, Cătălin Macovei, a mers la DNA pentru a da declaraţii în acelaşi dosar.

Potrivit Mediafax, Miclescu a mers la DNA în calitate de martor. La intrarea în sediul DNA, acesta a spus că a venit pentru a da o declaraţie în dosarul lui Dan Diaconescu.

Horia Adrian Miclescu şi-a dat demisia din funcţia de procuror general adjunct al Parchetului Naţional Anticorupţie (devenit direcţie) în august 2005. Ministrul Justiţiei Monica Macovei a cerut atunci CSM destituirea conducerii instituţiei. Miclescu a revenit la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, după care a depus o cerere de pensionare anticipată. În 2006, însă, CSM i-a respins-o pe motiv că nu îndeplinea condiţiile de vechime ca magistrat.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de pensionare a lui Miclescu pe 23 martie 2009.

În acest caz, patronul OTV a fost pus sub acuzare pentru şantaj. Tot în acest dosar mai este învinuit şi Mihai Ghezea, fost director al publicaţiei Atac la persoană. Ghezea, care era şi colaborator la OTV, este acuzat că, în 2005, l-ar fi şantajat şi ameninţat pe omul de afaceri Paul Petru Ţârdea, cerându-i 100.000 de euro, din care ar fi primit 4.500.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: audiere DNA Dan Diaconescu dosar santaj
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close