Antena 3 CNN Actualitate Hoţii de buzunare nu mai fură de la oricine. Infractorii preferă medicii, avocaţii şi militarii

Hoţii de buzunare nu mai fură de la oricine. Infractorii preferă medicii, avocaţii şi militarii

Hoţii de buzunare nu mai fură de la oricine. Infractorii preferă medicii, avocaţii şi militarii
Sursa foto: Foto: adragna.org
de M.Z.    |    05 Oct 2013   •   21:35

Avocaţii, medicii, militarii şi, în general, oamenii cu studii superioare sunt, cu predilecţie, ţinta hoţilor din mijloacele de transport. Hoţii îşi aleg victime care, prin vestimentaţie, dau de înţeles că ar fi înstărite, atrag atenţia poliţiştii.

Anul trecut, cea mai tânără victimă avea şapte ani, iar cea mai în vârstă, 90 de ani.

Hoţii de buzunare nu mai fură de la oricine. Printre victimele preferate se găsesc angajaţii Ministerului de Interne. O arată statistica Poliţiei Capitalei privind victimele infracţiunii de furt. Vigilenţa nu le lipseşte doar oamenilor legii, ci şi militarilor. Avocaţii, economiştii şi medicii sunt şi ei ţinte sigure pentru prădători. De altfel, majoritatea oamenilor care rămân fără portofele au studii superioare. Hoţii îi aleg pe ei pentru că hainele trădează bunăstare.

În ceea ce priveşte profilul hoţilor, 75% dintre aceştia sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani, au absolvit doar şcoala generală şi nu au loc de muncă.

Jumătate dintre bucureştenii prădaţi rămân fără bunurile de valoare între două staţii, dar locuitorii capitalei trebuie să-şi păzească portofelul şi în Centrul vechi, în magazine, restaurante şi pieţe.

Nici Casa Domnului nu e un loc prea sigur, pentru că hoţii roiesc în jurul bisericilor. Poşta sau farmacia sunt, de asmenea, locuri în care ar trebui să fiţi cu ochii în patru.

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close