Antena 3 CNN Actualitate Hunedoara: Gorbunov susţine că e nevinovat în cazul tâlhăriei din Deva

Hunedoara: Gorbunov susţine că e nevinovat în cazul tâlhăriei din Deva

Hunedoara: Gorbunov susţine că e nevinovat în cazul tâlhăriei din Deva
Sursa foto: serghei gorbunov
16 Feb 2009   •   13:14

Unul dintre suspecţii jafului armat de la casa de schimb valutar din Braşov, Serghei Gorbunov, a fost prezentat, luni, în faţa instanţei de la Judecătoria Deva într-un proces de tâlhărie pe care i l-a intentat om de afaceri din localitate, victima fiind atacată, în anul 2003, în scara blocului şi jefuită de o borsetă în care aflau aproape 70.000 de lei, inclusiv valută.
Gorbunov a declarat, în faţa judecătorului, că este nevinovat şi că nu recunoaşte acuzele care i se aduc în rechizitoriul întocmit de procurori.
?Nu am fost niciodată în Deva, înainte de anul 2004. Rechizitoriul procurorilor nu corespunde stării de fapt?, a afirmat inculpatul în faţa instanţei de judecată, precizând că are ?îndoieli? că ar fi fost recunoscut de partea vătămată ca fiind autorul agresiunii din luna aprilie 2003.
Serghei Gorbunov a negat şi existenţa unor probe ADN despre care procurorii afirmă că au fost recoltate de pe o haină pe care inculpatul ar fi purtat-o la momentul producerii tâlhăriei din Deva. De altfel, avocatul inculpatului a solicitat instanţei ca expertiza ADN să fie refăcută la Institutul Naţional de Medicină Legală ?Mina Minovici? din Bucureşti.
Instanţa de judecată a decis ca, în acest proces, să fie acordat un nou termen pentru 2 martie, înfăţişare la care a fost citat, din nou, în penitenciar, Serghei Gorbunov.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, Serghei Gorbunov este acuzat că l-a jefuit, în data de 8 aprilie 2003, pe patronul unei case de schimb valutar din Deva. Împreună cu un complice, Gorbunov l-ar fi aşteptat pe omul de afaceri Sorin Dumitreasă în scara blocului în care locuia victima. Procurorii afirmă că Gorbunov l-a lovit în cap, cu un levier din metal, pe patronul casei de schimb, după care i-a luat borseta în care se aflau aproape 70.000 de lei şi a fugit. Victima, fost sportiv de performanţă, a reuşit să se ridice şi să-l urmărească pe agresor până în parcarea unui bloc din cartier. Aici, din cauza loviturilor primite, nu a reuşit să-l mai reţină, iar Gorbunov a fugit cu banii.
Sorin Dumitreasă a declarat, la începutul lunii februarie, că Gorbunov ar avea legături cu lumea interlopă şi că ar fi acţionat ?la pont?.
?Gorbunov a plecat cu banii. Cred că era în legătură cu lumea interlopă şi că mergea numai la pont. Un astfel de om, extrem de periculos, nu trebuia scos din penitenciar?, a afirmat Dumitreasă, nemulţumit de faptul că agresorul său a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Craiova, în luna mai 2008.
Procesul de pe rolul Judecătoriei Deva a fost deschis în luna iunie 2008 fără ca de atunci Gorbunov să se fi prezentat în faţa instanţei, până luni, 16 februarie. Gorbunov a fost adus cu o maşină specială din Penitenciarul Bârcea, însoţit de trupe ale DPIR Hunedoara.
Poliţiştii hunedoreni l-au identificat pe Serghei Gorbunov în urma unor probe ADN.
Cetăţeanul din Republica Moldova, Serghei Gorbunov, este suspectat că ar fi autorul jafului armat, de la sfârşitul lunii ianuarie, de la casa de schimb valutar din Braşov.
Gorbunov este autorul unei tentative de omor asupra unui om de afaceri constănţean, atac comis în 2004, la Eforie, în scara blocului victimei. Tot el l-a împuşcat, în septembrie 2003, şi pe patronul unei case de schimb valutar din Constanţa. În cercetarea cazului, procurorii au făcut legătura între aceste cazuri şi unul similar de la Braşov, cu autor necunoscut atunci. Până la urmă, s-a stabilit că l-a împuşcat pe un braşovean, cu care se certase din cauza unui paşaport fals, pe care Gorbunov ar fi plătit 5.000 de dolari.
El a fost eliberat din Penitenciarul Craiova în luna mai a anului trecut, pentru trei luni, din motive medicale, iar după expirarea termenului nu s-a mai întors în penitenciar pentru a-şi continua pedeapsa, motiv pentru care a fost dat în urmărire naţională.
Agerpres

×
Subiecte în articol: Serghei Gorbunov
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close