Antena 3 CNN Actualitate Iarna a venit cu două luni mai devreme în SUA. Americanii, luaţi pe nepregătite de ninsori (VIDEO)

Iarna a venit cu două luni mai devreme în SUA. Americanii, luaţi pe nepregătite de ninsori (VIDEO)

Iarna a venit cu două luni mai devreme în SUA. Americanii, luaţi pe nepregătite de ninsori (VIDEO)
Sursa foto: ninsoare
12 Oct 2009   •   20:05

Ninsoarea şi poleiul provoacă deja probleme în nordul Statele Unite, cu două luni înainte ca sezonul de iarnă să înceapă oficial. În statul Colorado, sute de maşini s-au ciocnit pe autostrăzi din cauza drumurilor acoperite de polei.

Deşi mulţi americani s-au bucurat de ninsoarea care a venit cu două luni înaintea deschiderii sezonului de iarnă, şoferii nu au fost deloc încântaţi de problemele din trafic. Ciocnirile şi derapajele de pe şosele au fost adevărate casacadorii.

Firmele de tractări aproape că nu au mai putut face faţă numărului mare de maşini avariate. Meteorologii spun că este vorba de un curent de aer rece care a venit dinspre Antarctica. Un astfel de curent de aer rece vine o dată la 25 de ani atât de devreme, în sezon.

Statele Montana, Wyoming şi Colorado au înregistrat temperaturi minime record pentru această perioadă a anului. Vremea rece i-a bucurat însă pe pasionaţii sporturilor de iarnă, care au sărbătorit începerea sezonului mult mai devreme.

Meteorologii spun că astfel de curenţi de aer rece anunţă o iarnă geroasă şi cu precipitaţii abundente.



Antena 3

×
Subiecte în articol: ninsoare zapada
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close