Antena 3 CNN Actualitate Iarnă în Europa. Norvegienii nu mai au unde să depoziteze zăpada

Iarnă în Europa. Norvegienii nu mai au unde să depoziteze zăpada

Iarnă în Europa. Norvegienii nu mai au unde să depoziteze zăpada
Sursa foto: zapada
05 Mar 2009   •   08:46

Iarna pare că nu mai vrea să părăsească Europa. Spania este asaltată de o nouă furtună cu viscol şi ninsori, iar în Norvegia, autorităţile nu ştiu unde să mai pună zăpada, adunată pe străzi.

Gerul şi ninsoarea s-au abătut din nou asupra munţilor din nordul Spaniei. Meteorologii au emis avertismente pentru viscol, vânt puternic sau ploi torenţiale în 42 de provincii din toată ţara. Pe coasta de nord, valurile au atins chiar şi opt metri. Un muncitor a dispărut fără urmă după ce a fost luat de valuri, într-un port din Galicia. Mai norocos, un coleg de-al său a fost salvat în ultimul moment din apele învolburate.

Mult mai la nord, în Norvegia, au căzut cele mai abundente ninsori din ultimele decenii. Chiar dacă sunt obişnuiţi cu zăpada, localnicii şi-au cam pierdut răbdarea şi-i acuză pe edili că nu-şi fac datoria.

Dar şi funcţionarii primăriei par să fi ajuns la capătul puterilor.
?Cred că mulţi nu ştiu cât e de lucru. E foarte greu să cari zăpada de pe 3000 de străzi, într-un oraş mare. Şi nu cred că oamenii îşi dau seama de asta.? spun autorităţile norvegiene care au o problemă şi mai grea: nu mai au unde să ducă atâta zăpadă.

În zonele de depozitare s-a acumulat deja o cantitate de trei ori mai mare decât capacitatea normală. În lipsa altei soluţii, autorităţile au dispus aruncarea zăpezii în mare. Măsura este puternic criticată de ecologişti din cauza riscurilor de poluare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Spania zapada
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close