Antena 3 CNN Actualitate Ieri era cerşetoare, astăzi e campioană. O româncă, deţinătoare a şapte recorduri mondiale, a fost nevoită să cerşească

Ieri era cerşetoare, astăzi e campioană. O româncă, deţinătoare a şapte recorduri mondiale, a fost nevoită să cerşească

Ieri era cerşetoare, astăzi e campioană. O româncă,  deţinătoare a şapte recorduri mondiale, a fost nevoită să cerşească
Sursa foto: Foto: videonews.ro
20 Sep 2012   •   08:22

Ieri era cerşetoare, astăzi e campioană! Este povestea tulburătoare a unei tinere halterofile, învăţată cu greutăţile vieţii de mică. Înainte să ajungă în sala de sport din Bistriţa şi să câştige medalia de aur la campionatul mondial de juniori, Monica a trăit din mila oamenilor. A cerşit la colţul străzii.

S-a apucat de haltere la 12 ani, dar cu greutăţile era deja învăţată de mică, de acasă. Părinţii se chinuiau să o crească pe ea şi pe fraţii ei. Un antrenor din Bistriţa a descoperit-o întâmplător.

Şi povestea a continuat precum în cărţi. Fata cu chică de băiat nu mai stă cu mâna întinsă la colţul străzii. Are în palmares 7 recorduri mondiale şi un bronz la europene. E campioană mondială de juniori. Părinţii au scăpat de grija şi speră că într-o zi, când va putea, să-i ajute.

Acum, Monica îi vizitează în weekend. Atunci când nu are competiţii. Locuieşte în internatul clubului din Bistriţa. Acolo e casa ei şi acolo îşi va aduce medalia de aur pe care a câştigat-o la Kosice.

Şi odată cu medalia de la stilul smuls, la categoria 62 de kilograme, va primi şi o recompensă de 6.000 de lei din partea statului.





×
Subiecte în articol: campioana cersetoare
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close