Antena 3 CNN Actualitate IGPR: Mai mulţi ofiţeri de poliţie au plecat vineri într-o misiune operativă în Haiti

IGPR: Mai mulţi ofiţeri de poliţie au plecat vineri într-o misiune operativă în Haiti

IGPR: Mai mulţi ofiţeri de poliţie au plecat vineri într-o misiune operativă în Haiti
Sursa foto: Foto: INTACT Images
15 Sep 2012   •   18:41

Mai mulţi ofiţeri de poliţie au plecat vineri într-o misiune operativă în Haiti, unde vor desfăşura activităţi în capitala ţării, Port-au-Prince, dar şi în alte patru regiuni, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) remis sâmbătă agenţiei Agerpres.
   
Cei şapte ofiţeri vor completa contingentul român din Haiti, format iniţial din 17 poliţişti. Aceştia îşi vor desfăşura activitatea în Teatrul de Operaţii, pentru o durată de un an de zile, în cadrul Misiunii Naţiunilor Unite pentru stabilizare din Haiti.
   
Contingentul român în cadrul Misiunii Naţiunilor Unite pentru stabilizare din Haiti este format din 24 de poliţişti.
   
Potrivit comunicatului, unul dintre poliţiştii plecaţi vineri a mai fost în misiune în Haiti, în perioada 2007 - 2009, iar un altul a participat la alte patru misiuni, în calitate de ofiţer de legătură în Republica Franceză, în perioada 2010 -2011.
   
În misiunea ONU din Haiti sunt poliţişti din 49 de ţări.
   
Misiunea Naţiunilor Unite pentru stabilizare din Haiti (MINUSTAH) a fost înfiinţată prin Rezoluţia Consiliului de Securitate nr. 1542 din 30 aprilie 2004 şi are ca obiective asigurarea unui climat sigur şi stabil în Haiti, instruirea, restructurarea, reformarea şi monitorizarea Poliţiei Naţionale Haitiene, precum şi implementarea programelor de dezarmare şi reintegrare.
   
De asemenea, se are în vedere restaurarea şi asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea populaţiei civile împotriva ameninţărilor de violenţă fizică, sprijinirea procesului constituţional, organizarea unor alegeri prezidenţiale şi parlamentare libere şi corecte, precum şi asigurarea respectării drepturilor omului.

×
Subiecte în articol: misiune haiti Natiunile Unite
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close