Antena 3 CNN Actualitate Imagini cu urşii şi leii Cămătarilor. Interlopii îşi intimidau victimele cu animalele sălbatice

Imagini cu urşii şi leii Cămătarilor. Interlopii îşi intimidau victimele cu animalele sălbatice

Imagini cu urşii şi leii Cămătarilor. Interlopii îşi intimidau victimele cu animalele sălbatice
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    25 Feb 2013   •   10:44

Antena 3 a obţinut, în exclusivitate, imagini de la ferma lui Nuţu Cămătaru. Imaginile au fost filmate în timpul percheziţiilor de vineri, de către organele de anchetă.

În menajeria lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, au fost găsiţi câţiva lei, dar şi urşi sau cerbi.

Anchetatorii susţin că Nuţu Cămătaru folosea cei patru lei pe care îi avea ca să-şi intimideze victimele.

Nuţu Cămătaru mai avea acasă şi 20 de câini de talie mare şi mai mulţi cai tranşaţi. Potrivit anchetatorilor, carnea de cal era folosită de Nuţu Cămătaru ca să-şi hrănească animalele sălbatice.


Nuţu Cămătaru, arestat pentru 29 de zile, riscă să ramână fără animalele din propria grădină zoologică. Inspectorii de la Garda de Mediu vor să ridice animalele sălbatice ţinute în cuşti la ferma sa. Autorităţile vor să verifice dacă urşii, leii şi cerbii sunt ţinuţi acolo legal.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au reţinut, vineri seara şi sâmbătă dimineaţa, un număr de 29 de persoane care fac parte din cele mai influente grupări interlope din Bucureşti, printre acestea fiind şi fraţii Cămătaru.

Reţinerea liderilor şi membrilor grupărilor Sportivilor şi Cămătarilor a survenit celor 115 percheziţii şi zeci de audieri de persoane, care au avut loc vineri şi în urma cărora s-au ridicat sume importante de bani, bijuterii, maşini de lux, droguri.

Oamenii legii au găsit la locuinţa lui Nuţu Cămătari şi animale sălbatice tranşate, precum lei, urşi şi cerbi
.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 - 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, "în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti", situaţii ce au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a altor persoane.

De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârşit infracţiuni de violenţă, "generatoare de beneficii financiare substanţiale", în urma recuperării unor împrumuturi de bani daţi cu camătă. Alte persoane sunt cercetate în stare de libertate în acest dosar.






×
Subiecte în articol: gradina zoologica
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close