Antena 3 CNN Actualitate Imagini document cu municipiul Constanţa, aşa cum arăta în anul 1929

Imagini document cu municipiul Constanţa, aşa cum arăta în anul 1929

Imagini document cu municipiul Constanţa, aşa cum arăta în anul 1929
28 Feb 2013   •   17:47

Imagini fascinante, dar mai presus de asta, imagini document au fost descoperite pe INTERNET de un tânăr din Constanţa, pasionat de hidroavioane.  Filmarea, care datează din 1929, nu este cea mai veche, dar cu siguranţă este una dintre cele mai bine realizate, spun specialiştii.

Imaginile au fost filmate de echipajul unei escadrile de hidroavioane din Italia, aflat într-un raid de recunoaştere în zona Mării Negre.

Filmarea a fost făcută atât la sol, cât şi din aer, dintr-un hidroavion. Piloţii italieni au fost primiţi pe malul Siutghiolului în cadrul unei ceremonii, iar evenimentul este şi el imortalizat.

Erau într-un raid de recunoaştere asupra bazinului Mării Mediterane orientale şi Mării Negre. Venind de la Odessa, au aterizat şi în zona Constanţei", a declarat Pascale Roibu, bărbatul pasionat de hidroaviaţie care descoperit din întâmplare aceste imagini.

Specialiştii au recunoscut imediat valoarea imaginilor.

Filmul a fost realizat de un apropiat al liderului fascist Benito Mussolini. Italo Balbo a fost şi ministru al Aviaţiei italiene, după terminarea Primului Război Mondial, în perioada 1929 - 1933.


×
Subiecte în articol: Observator
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close