Antena 3 CNN Actualitate Imagini scandaloase la spitalul din Cluj. Mâncarea pacienţilor, depozitată în apropierea sacilor cu deşeuri din sălile de operaţii

Imagini scandaloase la spitalul din Cluj. Mâncarea pacienţilor, depozitată în apropierea sacilor cu deşeuri din sălile de operaţii

Imagini scandaloase la spitalul din Cluj. Mâncarea pacienţilor, depozitată în apropierea sacilor cu deşeuri din sălile de operaţii
Sursa foto: Foto: www.canberratimes.com.au
14 Oct 2014   •   08:36

Pacienţii de la spitalul de urgenţă din Cluj-Napoca îşi primesc hrana în condiţii absolut mizere, scrie Ziarul de Cluj. .

La Spitalul de Urgenţă din Cluj, mâncarea pacienţilor este depozitată în preajma sacilor cu deşeuri din sălile de operaţii, pe care apare simbolul de "pericol biologic". Este doar o primă scenă din seria ipostazelor scandaloase din spital filmate de jurnaliştii de la Ziarul de Cluj.

Vasele cu hrana care urmează să ajungă la bolnavi sunt acoperite cu cearşafuri murdare şi lăsate să zacă pe suporturi ruginite. Recipientele ar trebui apoi să ajungă la secţiile de chirurgie şi ORL.

După ce pacienţii şi-au primit mâncarea din vasele ruginite, vine momentul în care recipientele  trebuie să ajungă la spălătorie.

Cearşafurile ponosite şi pătate care au acoperit vasele tronează încă agăţate de cărucioarele metalice. Au sărit din nou peste etapa cu spălătoria, pentru nu se ştie a câta oară.

Vasele sunt aruncate de-a valma de infirmiere în portbagajul unde nu există nici măcar o folie pe grilajul murdar. Maşinile care ar aduce mâncarea pe mesele pacienţilor sunt aceleaşi care transportă lenjeriile murdare. Nu este de mirare că în spitalele din Cluj toxiinfecţiile alimentare sunt la ordinea zilei, scriu cei de la Ziar de Cluj. 

De câteva luni, spitajul de urgenţă Cluj şi-a schimbat conducerea. Noua administraţie a început o serie dramatică de tăieri de costuri. Economia făcută de noul director a dus chiar la desfiinţarea gărzilor de la Oftalmologie, Dermatologie, Reumatologie şi Chirurgie Buco-Maxilo-Facială.

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close