Antena 3 CNN Actualitate Primele imagini din interiorul Spitalului Suceava care a luat foc noaptea trecută

Primele imagini din interiorul Spitalului Suceava care a luat foc noaptea trecută

Antena 3 a prezentat primele imagini de la Spitalul Județean Suceava, unde un incendiu a izbucnit la etajul patru al unității medicale.

Primele imagini din interiorul Spitalului Suceava care a luat foc noaptea trecută
de Laura Dinu    |    03 Feb 2022   •   08:56

Sute de pacienți au fost scoți din saloane. Șase etaje au fost afectate de fumul dens care a ajuns peste tot în clădire. 

Imaginile au fost surprinse în interiorul spitalului, la scurt timp după incendiu

Printre bolnavii care au fost evacuați au fost mame, copii și nou născuți. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Incendiu puternic la spitalul din Suceava. Peste 300 de mame, copii și nou născuți, scoși din saloane în miez de noapte

Focul a izbucnit într-un salon de la etajul patru al spitalului, la secția de Obstetrică-Ginecologie. 40 de paciente erau internate acolo. Medicii și asistentele au fost primele care au intervenit pentru a stinge flăcările dar fumul se extindea rapid. În doar câteva minute a ajuns până la etajul nouă. 

”În urma cu cca. 15 minute (ora 00:45) prin SNUAU 112 a fost sesizată producerea unui incendiu la etajul 4 al Spitalului Județean Suceava (Secția ginecologie)

La fața locului au fost dirijate echipaje de ordine publică pentru asigurarea zonei și sprijinirea echipajelor ISU în vederea evacuării eventualelor victime.

Acțiunile sunt în dinamică”, anunța Alin Găleată, purtător de cuvânt ISU Suceava, noaptea trecută.

A fost activat planul roșu

Pompierii au activat planul roșu de intervenție și au chemat în sprijin și colegi de la alte subunități din județ. Din fericire, au reușit să stingă rapid focul. 

”S-a manifestat cu degajări mari de fum, astfel că prioritatea noastră numărul unu a fost evacuarea tuturor persoanelor din această zonă. Toți pacienții care au evacuați au fost duși undeva în zona Primiri Urgențe”, a mai spus Alin Găleată. 

”Sunt jos la parter, nu îi lasă să iasă afară, sunt cu ei în brațe. Cu nou născuții în brațe, cu pături pe ei”, spune un părinte. 

329 de pacienți au fost evacuați

În total, 329 de pacienți au fost evacuați. 227 de adulți și peste 100 de copii. Printre ei s-au numărat și 57 de nou născuți. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu pățească nimic.  

”Nu sunt pacienți afectați fizic. Se evaluează dacă fiecare pacient este în deplină siguranță și, de asemenea, acum își stabilesc cele mai rapide măsuri de relocare”, a declarat Irina Vasilciuc, administrator județul Suceava. 

Cauza incendiului nu este cunoscută

Aproape toți bolnavii au revenit în saloanele lor. Mai puțin pacientele de la etajul 4. Pentru ele s-au căutat locuri în alte secții. 

”Nu știm deocamdată cauza, este în curs de identificare. Bănuim că de la un sistem de alarmare de la patul pacientului”, spune Dan Teodorovici, purtător de cuvânt Spitalul Județean Suceava. 

×
Subiecte în articol: incendiu spital Suceava
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close