Antena 3 CNN Actualitate Imagini de pe una dintre navele din România blocată în canalul Suez

Imagini de pe una dintre navele din România blocată în canalul Suez

Antena 3 a difuzat imagini în exclusivitate de pe un vapor cu animale încărcate în portul Midia, blocat în canalul Suez. 11 nave pline cu 140.000 de animale, care au plecat din Romania, sunt prinse în blocajul din canalul Suez.

Imagini de pe una dintre navele din România blocată în canalul Suez
de Georgiana Adam    |    28 Mar 2021   •   16:21

Nava transportă animale din România şi de cinci zile este plecată din portul Midia cu destinația Arabia Saudită, care implică traversarea canalului Suez.

Blocajul a început marți în urma eșuării Ever Given, cel mai mare cargo din lume. Acesta a blocat canalul Suez pe întreaga sa lățime.

În ciuda eforturilor permanente ale autorităților egiptene, nava nu a putut fi mișcată și nu se știe când va fi remediată situația, potrivit Mediafax.

ANSVSA a transmis că s-a constituit o celulă de criză şi că totul este în regulă în privinţa animalelor de la bordul navelor, fapt contrazis de echipajele care susţin că mâncarea se împuţinează pe zi ce trece şi că sunt într-o situaţie foarte gravă.

Reprezentanții Organizaţiei Animals International atrag atenția că situaţia animalelor blocate din România riscă să devină ''cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii care implică animale vii''.

"Situația în Suez este critică și riscă să devină cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii care implică animale vii. Dacă animalele rămân fără apă și hrană atunci vor începe să se împingă unele în altele și vor muri toate.

A fost cazul celor 14.800 de oițe din România de pe vaporul Trust 1 în drum spre Iordania acum câțiva ani. Toate au murit când nava a rămas fără apă de băut", avertizează Gabriel Păun, directorul UE al Animals International.

Nava cargo Ever Given blocată deja de cinci zile în Canalul Suez produce comerţului mondial pagube uriaşe şi ar putea provoca o criză a cafelei, dar şi a hârtiei igienice, pe lângă alte produse de bază.

×
Subiecte în articol: animale canalul Suez
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close