Antena 3 CNN Actualitate În căutarea osemintelor mareşalului Averescu

În căutarea osemintelor mareşalului Averescu

În căutarea osemintelor mareşalului Averescu
23 Feb 2007   •   12:27

Osemintele mareşalului Alexandru Averescu nu au linişte. Până de curând, nimeni nu a luat în serios informaţiile conform cărora osemintele ar fi fost furate. Săptămâna trecută însă, direcţia pentru cultură Vrancea a chemat ziariştii să filmeze lipsa sicriului. Joi, stupoare.... sicriul era la locul lui. Primele informaţii privind dispariţia osemintelor mareşalului au apărut în urmă cu trei ani. Câţiva jurnalişti au verificat informaţia săptămâna trecută. N-au găsit nimic. Joi, la mausoleu au ajuns şi poliţiştii.

Directorul Direcţiei pentru Cultură Vrancea, Paraschiv Usturoi, spune că ?acum am remarcat că există un sicriu aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră: curat, lustruit, probabil cu o vechime foarte apropiată de generaţia noastră?.

Sicriul mareşalului ar trebui să fie plin de pânze de paianjen, s-ar cunoaşte că nu a umblat nimeni la el, iar acesta este curat. Poliţiştii n-au vrut să explice cum au reuşit să ajungă la concluzia că ce au văzut joi este sicriului mareşalului Averescu. Cei care au asitat la cercetare au însă o explicaţie...

?El este deplasat din ax înspre latura de nord, probabil din cauza mişcărilor tectonice, dar aveţi certitudinea că sunt acolo osemintele. Am deplina certitudine că este sicriul înhumat aici, în 1938, chiar la inaugurarea mausoleului?, a declarat colonelul Ion Schipor, de la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor. Explicaţia nu a lămurit însă pe nimeni.

Directorul Direcţiei pentru Cultură Vrancea este de părere că ?negreşit se impune ridicarea acestei plăci şi verifivcarea dacă acel sicriu este întradevăr un sicriu care datează din 1938?.

Observator

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close