Antena 3 Actualitate În cazul unei calamităţi naturale de amploare, companiile de asigurări nu vor putea face faţă despăgubirilor

În cazul unei calamităţi naturale de amploare, companiile de asigurări nu vor putea face faţă despăgubirilor

de S.T.    |    15 Oct 2012   •   20:17
În cazul unei calamităţi naturale de amploare, companiile de asigurări nu vor putea face faţă despăgubirilor
Sursa foto: Foto: Antena 1

Asigurările pentru locuinţe sunt ca o bombă cu ceas în România. Piaţa de asigurări din România nu poate face faţă unei calamităţi naturale de amploare.

În cazul unui cutremur ca cel din 1977, daunele s-ar ridica la peste 4 miliarde euro, iar companiile de asigurări nu au cum să despăgubească toţi asiguraţii.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor cunoaşte situaţia şi încearcă să găsească o soluţie.

În prezent, jumătate din locuinţele din România sunt asigurate. Adică, aproximativ 4 milioane. În cazul unul cutremur similar celui din 1977 calculele specialiştilor arată că pagubele s-ar ridica la minimum 4 miliarde de euro la nivel naţional.

Doar jumătate din această sumă poate fi însă cu siguranţă plătită de companiile de asigurări. Restul de bani e pus sub semnul întrebării.

În această situaţie, spun oficialii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, s-a ajuns din cauza companiilor care şi-au înmulţit clienţii fără a fi sigure că pot suporta despăgubiri în masă în cazul unui dezastru.
×
Subiecte în articol: cutremur

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close