x close

În cazul unei calamităţi naturale de amploare, companiile de asigurări nu vor putea face faţă despăgubirilor

de S.T.    |    15 Oct 2012   •   20:17
În cazul unei calamităţi naturale de amploare, companiile de asigurări nu vor putea face faţă despăgubirilor 534 Foto: Antena 1

Asigurările pentru locuinţe sunt ca o bombă cu ceas în România. Piaţa de asigurări din România nu poate face faţă unei calamităţi naturale de amploare.

În cazul unui cutremur ca cel din 1977, daunele s-ar ridica la peste 4 miliarde euro, iar companiile de asigurări nu au cum să despăgubească toţi asiguraţii.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor cunoaşte situaţia şi încearcă să găsească o soluţie.

În prezent, jumătate din locuinţele din România sunt asigurate. Adică, aproximativ 4 milioane. În cazul unul cutremur similar celui din 1977 calculele specialiştilor arată că pagubele s-ar ridica la minimum 4 miliarde de euro la nivel naţional.

Doar jumătate din această sumă poate fi însă cu siguranţă plătită de companiile de asigurări. Restul de bani e pus sub semnul întrebării.

În această situaţie, spun oficialii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, s-a ajuns din cauza companiilor care şi-au înmulţit clienţii fără a fi sigure că pot suporta despăgubiri în masă în cazul unui dezastru.
Citeşte mai multe despre:

cutremur
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati