Antena 3 CNN Actualitate În ce condiţii i se poate retrage diploma de doctorat a lui Victor Ponta

În ce condiţii i se poate retrage diploma de doctorat a lui Victor Ponta

În ce condiţii i se poate retrage diploma de doctorat a lui Victor Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Iul 2012   •   13:14

Mircea Dumitru, Rectorul Universităţii din Bucureşti, a declarat că poate retrage diploma de doctorat a premierului Victor Ponta doar dacă Ministerul Educaţiei îşi dă acordul, întrucât aceasta este conferită în urma unui ordin al ministerului, scrie Mediafax.
   
Întrebat dacă premierului Victor Ponta îi va fi retrasă diploma de doctorat, după ce Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti (UB) a decis că acesta a plagiat, Mircea Dumitru a spus că rectorul nu poate retrage o diplomă decât după ce Ministerul Educaţiei îşi dă acordul. El a precizat că o diplomă este eliberată de rectorul Universităţii, dar ea este conferită în urma unui ordin al Ministerului Educaţiei.
   
Rectorul a precizat că săptămâna viitoarea vor avea loc şedinţele Consiliului de Administraţie şi Senatului UB, unde va aduce la cunoştinţă colegilor rezultatele analizei făcute de Comsia de Etică în cazul tezei de doctorat a lui Victor Ponta susţinută în 2003.
  
"Teza de doctorat a fost susţinută în Catedra de Drept Public din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti în data de 1.04.2003, în prezenţa unor profesori remarcabili: prof. dr. Ioan Muraru, prof. dr. Nicolae Popa, prof. dr. Emil Molcuţ, prof. dr. Antonie Iorgovan, prof. dr. Dan Drosu Saguna şi alţi specialişti de renume care au apreciat valoarea lucrării", se mai menţionează în raportul experţilor, care a stat la baza hotărârii luate de CNE.
   
Potrivit concluziilor raportului final, CNE a luat act de îndeplinirea tuturor procedurilor legale în vigoare la data susţinerii tezei de doctorat a lui Victor Ponta, reţinând faptul că referinţele bibliografice au fost menţionate preponderent la sfârşitul lucrării.
   

×
Subiecte în articol: Victor Ponta mircea dumitru
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close