Antena 3 CNN Actualitate În ciuda eforturilor seismologilor de a linişti populaţia, în Vrancea intensitatea cutremurelor a crescut. Două cutremure au avut loc, în doar 24 de ore

În ciuda eforturilor seismologilor de a linişti populaţia, în Vrancea intensitatea cutremurelor a crescut. Două cutremure au avut loc, în doar 24 de ore

În ciuda eforturilor seismologilor de a linişti populaţia, în Vrancea intensitatea cutremurelor a crescut. Două cutremure au avut loc, în doar 24 de ore
de O.P.    |    09 Mar 2015   •   06:32

Două cutremure cu magnitudini de peste 3 pe Richter s-au produs în ultimele 24 de ore în România. Primul a avut loc ieri, la ora 8 dimineaţă, a fost înregistrat în judeţul Brăila, la o adîncime de 8 kilometri şi a măsurat 3 pe Richter. Al doilea seism s-a produs în zona seismică Vrancea, la o adîncime de 138 de kilometri şi a măsurat 3,1 pe scara Richter.

Experţii în mişcări seismice spun că este puţin probabil ca în perioada următoare să se producă un cutremur de mare intensitate în România şi că seismele mici au rolul de a detensiona zonele cu probleme.

România este zguduită aproape zilnic de cutremure. Din fericire, toate sunt de intensitate mică şi nu provoacă pagube sau victime. Românii se tem însă de un seism puternic, asemănător celui din '77.

Specialiştii spun că în viitorul apropiat nu va avea loc un cutremur major, însă lasă loc pentru neprevăzut.

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6, s-a produs în 24 ianuarie, în zona seismică Vrancea. În noiembrie 2014, tot în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade.

Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

×
Subiecte în articol: cutremure seism Vrancea cutremur Vrancea
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close