Antena 3 CNN Actualitate În curând vom găti sarmale în frunze de kiwi. Anunțul specialiștilor români

În curând vom găti sarmale în frunze de kiwi. Anunțul specialiștilor români

În curând vom găti sarmale în frunze de kiwi. Anunțul specialiștilor români
Sursa foto: foto: Pixabay.com/ /keeprecipes.com
10 Oct 2017   •   09:17

Horticultorii de la Agronomia din București cresc banana nordului și kiwi de România, în aer liber.

Peste câțiva ani, dacă vrem un kiwi, o curmală sau banana nordului, am putea să mergem în grădină, nu în piață. Aceste fructe exotice cresc și la noi, în aer liber, e drept, cu o îngrijire adecvată. Istoria fructului pufos, cu miez verde, începe în urmă cu 24 de ani, scrie Libertatea.

Horticultorii facultății au plantat atunci un soi adus din Italia, atât în această curte, cât și la fosta bază Ostrov cam două hectare. De atunci le tot studiază.

„Există foarte multe plante de kiwi, actinidia deliciosa, mai precis este acest kiwi care are fructul mare pe care noi îl găsim în magazine, este o plantă sensibilă la frigurile puternice și putem spune că în România merge pe zona de cultură a piersicului, deci nu ne putem duce prea mult în zona de deal. Dacă este cineva amator, noi îi stăm la dispoziție cu sfaturi tehnice, știu că există încercări la nivelul țării de a cultiva această plantă deosebit de productivă”, explică Adrian Peticilă, prodecanul Facultății de Horticultură.

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close