Antena 3 CNN Actualitate În luna în care gospodinele îşi umpleau cămările n-o să se mai găsească nici roşii de bulion. Seceta a distrus tot

În luna în care gospodinele îşi umpleau cămările n-o să se mai găsească nici roşii de bulion. Seceta a distrus tot

În luna în care gospodinele îşi umpleau cămările n-o să se mai găsească nici roşii de bulion. Seceta a distrus tot
de O.P.    |    15 Aug 2012   •   06:26

 Legumele sunt la mare căutare în aceasta perioadă. Gospodinele se grăbesc să-şi cumpere zarzavaturile pentru iarnă mult mai devreme decât în alţi ani.

Se tem că în septembrie, atunci când obişnuiau să-şi facă aprovizionarea, nu vor găsi mare lucru la piaţă din cauza secetei iar tot ce se va vinde atunci va avea preţuri mari.

Seceta a distrus multe culturi iar legumele sunt puţine şi scumpe la piaţă. Aşa că gorjenii se gândesc de pe acum să-şi umple cămările cu murături, zacuscă sau bulion. Operaţiune pe care altă dată o făceau toamna, cât mai târziu.

Graba oamenilor este justificată. Producătorii spun că peste o lună nu se vor mai găsi nici măcar roşii pentru bulion.

În judeţul Mureş, grav lovit de secetă, încă de pe acum se găsesc mai puţine legume şi fructe. Pentru acest sezon agricol, producţiile sunt la jumătatea celor din anii trecuţi la anumite culturi. Agricultorii se tem că recoltele nu le vor ajunge nici măcar pentru propriul consum.
 
Micii producători sunt la fel de afectaţi de secetă. Se bazau pe un venit suplimentar la finalul verii şi credeau că vor avea suficiente legume pentru murături. Lipsa ploilor le-a dat însă planurile peste cap .




×
Subiecte în articol: legume
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close