Antena 3 CNN Actualitate În luna sărbătorilor de iarnă, în România se înregistrează temperaturi de 17 grade

În luna sărbătorilor de iarnă, în România se înregistrează temperaturi de 17 grade

În luna sărbătorilor de iarnă, în România se înregistrează temperaturi de 17 grade
11 Dec 2011   •   23:48

Ninge sau nu ninge de sărbători? Meteorologii nu ne-au lămurit, încă. Dar, dacă e să ne orientăm după temperaturile de-afară, e cam greu de crezut. Azi, în sudul ţării a fost primăvară în toată regula. Până la 17 grade celsius a urcat mercurul în termometre, la Târgovişte. Cald va fi şi în săptămâna care urmează. Poate doar sus, pe munte, vom mai vedea câţiva fulgi.

Dacă maximele normale pentru această perioadă nu depăşeau de obicei 5 grade, vremea a avut alte planuri în acest an. La Târgovişte puteai să juri că a venit primăvara. Mai aminteau de sărbătorile de iarnă doar decoraţiunile din oraş.

Singurii care nu par să fie interesaţi de vremea de afară sunt vânzătorii de vin fiert. Produsul lor e la mare căutare pe orice vreme. Cald a fost şi la Craiova. La prânz termometrele arătau 13 grade celsius.

Însă în Târgu Jiu, parcurile au fost pline de copii.

Greu de spus însă dacă în tolba moşului nu şi-au făcut loc şi fulgii de nea.Temperaturile nu vor intra pe făgaşul normal nici în zilele următoare.  De luni, valul de căldură va cuprinde întreaga ţară. Doar în curbura Carpaţilor temperaturile nu vor depăşi 10 grade. Marţi şi miercuri temperaturile vor rămâne constante.

Maxima va fi atinsă în Banat, unde temperaturile vor ajunge la 12 grade cu plus.

 


×
Subiecte în articol: sărbători Craiova Banat
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close